Gå til hoved-indhold
09 oktober. 2012

Jan Vajhøj fór vild to gange, men kom i mål

  • 1 af 2
    FOTO: Christiane Kappes, Jungle Marathon
  • 2 af 2
    Deltagerne i Jungle Marathon møder mange udfordringer undervejs på de 245 km igennem den brasilianske jungle.
Af: Jan Vajhøj

Jan Vajhøj gennemførte i går anden etape i Jungle Marathon i Brasilien. Den 51-årige frederikshavner skriver hver dag hjem til Kanal Frederikshavn:

Anden etape startede med at svømme over en flod. Jeg valgte at gøre det uden sko og strømper, så mine fødder ikke skulle løbe dagens 25 km i våde sko. Vi fik ved briefingen besked om, at vi kunne møde slager der. Heldigvis mødte jeg ikke nogen.

Jeg løb meget af tiden alene, så det er ikke altid rart, når der lige pludselig er noget, der bevæger sig og flygter, når man kommer løbende forbi. I nat var der meget larm fra brøleaber. Det lyder som en skarp alarm og holder mange vågne.

Dagens etape skulle have været flad, men den holdt ikke rigtigt. Det skulle været en nem dag for os, da vi i morgen skal gennem en meget hård etape på 37 km med mange stigninger.

I dag var der to steder, hvor jeg ikke kunne finde vej. Ikke så sjovt at fare vild, når man er alene. Så hurtigt tilbage igen og finde ruten. Der var mange, der ikke kunne finde noget af ruten, da et træ var væltet, og man derfor ikke kunne se de gule bånd, som hænger på træerne. Det kostede både mig og mange andre tid.

Når jeg skal sove ved 9-tiden er der meget varmt og lummert, men senere om natten er der køligt. Så man fryser nogle timer. Jeg var heldig i dag, at der kom en med min hængekøje, da jeg havde tabt den på ruten. Vi afsluttede etapen i en landsby langt ude, men alligevel med en lille købmand, som vi selvfølgelig ikke må købe noget i. Husene, de bor i, er meget sparsomme og bliver nok ikke godkendt i Danmark.

Jeg ser frem til i morgen og håber at have en god dag, så jeg kan få endnu en etape krydset af.

Jungle Marathon er på i alt 245 kilometer fordelt på seks etaper.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...