Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
01.10.2021 | Af: Michael Frederiksen

Jan Vajhøj i klub med Contador og Cavendish

Jan Vajhøj 'tankede op' flere gange i løbet af de 23 timer.
Tre dage efter sin 60 års fødselsdag kom frederikshavneren Jan Vajhøj i klub med cykelstjernerne Mark Cavendish, Alberto Contador og Jens Voigt. Som den blot femte dansker lavede Jan Vajhøj en "Everesting".

 

En "Everesting" går ud på, at du skal cykle op ad en bakke, som kun går op, og når du rammer toppen, kører du ned til foden af bakken igen. Herefter retur til toppen og så videre, indtil du rammer 8.848 højdemeter, som er den højde, Mount Everest er.

- Flere topryttere gjorde det under corona, og så tænkte jeg, at den klub vil jeg også med i. Længere er den ikke, smiler Jan Vajhøj.

Han fyldte 60 år torsdag 23. september, og til midnat - natten mellem lørdag og søndag - gik han i gang med sin "Everesting" på Øksnebjergvej. En strækning på 1,6 km fra Vangen Auto op til Understedvej, tæt på Øksnebjerg.

- Jeg skulle køre turen 115-117 gange, men for en sikkerheds skyld kørte jeg 119 gange, så jeg er helt sikker på, at de godkender min "Everesting", smiler Jan Vajhøj.

Han brugte godt 23 timer på at tilbage de 381 kilometer. Han har tidligere gennemført ekstremløb i Sahara, Mongoliet og Amazonas, men denne gang gjorde han noget vildt på hjemmebane.

- Jeg har trænet som sindssyg på syv kilometer-ruten i det gamle militærområde Brinkhus ved Tolne. Jeg har i hvert kørt 300 runder siden i vinter, og fra juli har jeg kun kørt på Øksnebjergvej. I august kørte jeg en dag turen op og ned 50 gange for lige at se, hvor jeg stod, fortæller Jan Vajhøj.

Han havde i dagtimerne flere kammerater, som heppede og gav ham moralsk opbakning. De første syv-otte timer var han dog mutters alene, og der var han i krise, fordi han frøs i det disede vejr. I et forsøg på at få varmen tog han for meget tøj på og fik kvalme.

- Jeg havde hele tiden sat mig som mål, at hvis jeg kom til 80 ture, så gjorde jeg det, og der var ingen problemer, da jeg nåede dertil, siger Jan Vajhøj.

"Everesting" begyndte i 2014. Jan Vajhøj er den femte dansker i klubben, og der er kun få over 60 år på verdensplan i den fornemme klub. Det var bevidst, at han ventede med at cykle de 8.848 højdemeter til efter sin 60 års fødselsdag.

- Der er et eller andet over, at man som 60-årig stadigvæk kan gøre noget, som topprofessionelle også gør. Det er en god måde at starte årtiet på, og jeg synes også, at "Club 50" var ved at blive lidt for kedelig, smiler Jan "Everesting" Vajhøj.

Han har den holdning, at hvis man kæmper for det, så ligger der mange super oplevelser og venter.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close