Gå til hoved-indhold
08. oktober 2012 - kl. 09.10

Jan Vajhøj nummer fire på første etape i junglen

  • 1 af 2
    FOTO: Helle Hornshøj
  • 2 af 2
    Jan Vajhøj ser frem til dagens etape, hvor risikoen for at møde slanger og jaguarer er størst.
Af: Leif Jensen

Frederikshavneren Jan Vajhøj sluttede på en imponerende fjerdeplads på første etape af Jungle Marathon i Brasilien. Kanal Frederikshavn har modtaget denne hilsen fra den 51-årige ekstremløber:

Så er første etape overstået. Vi begyndte ved stranden 7:30 på dagens etape på 22 km i junglen. Vi startede med en stejl stigning, så der var hurtig opvarmning. Efter 4 km kom vi til første checkpoint, hvor vi skulle krydse en lille sø og derefter 100 meter i sump med rødder, vand og mudder til livet. Svært og lidt risikabelt at krydse. Efter det kom der en del stejle stigninger. Ved checkpoint 3 var der en stigning på 400 meter med et snit på 30-35 procent, som trak søm ud i varmen.

Vi løb fra start i over 30 grader og som senere blev til 35 til 38 grader. Jeg løb en del alene. Meget underligt at løbe her, når man kan høre lyde inde fra træerne. Man skal konstant kigge i jorden, da der ligger masser af pinde og lianer, som man nemt kan snuble over. Jeg var én gang nede og ligge helt fladt. Vi kom igennem landsbyer, og der blev jeg overhalet af en brasilianer-pige, der løb i Converse-sko, hmm.

Jeg kom godt i mål og havde taget cirka 2 kg på, så mit Himalaya-salt, sukker og væskestrategi virker. Efter etapen badede vi i en flod, som var meget mudderet og ikke noget med at tage shortsene af.

Jeg ser frem til mandag, som er på 25 km og med mange stigninger, og det er den dag, hvor vi har størst chance for at møde slanger og jaguarer. Alt vel fra junglen.

Jan Vajhøj kom igennem første etape i tiden 4:08, hvilket giver en flot fjerdeplads i feltet på 65 deltagere. Feltets anden dansker, Johnny Wulff Andersen fra Skørping, kom ind som nummer to i tiden 3:56.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...