Gå til hoved-indhold
31. januar 2024 - kl. 14.01

Japansk animationsfilm imponerer både elever og lærere

  • 1 af 1
    Benedicte, Maja og Emily fra 6.a på Ravnshøj Skole var en tur i Palads Teatret.
Af: Michael Frederiksen

Skoler i Frederikshavn Kommune var i biografen som optakt til Japansk Anime Festival. Benedicte, Maja og Emily var sammen med resten af deres klasse fra 6.a på Ravnshøj Skole i Palads Teatret for at se den japanske animationsfilm "Chiciro og Heksen".

Alle tre piger kom smilede ud af salen og havde kun rosende ord om filmen:

- Den var mega-god. Den handler om en pige, som skal flytte, og på vej til familiens nye hjem, møder hun en spirituel verden, hvor der sker en masse underlige ting. Den handler om kærlighed, fordi pigen kan se det gode i de væsner, hun møder, selvom de ser anderledes og til tider grumme ud.

Filmen er en af fire animationsfilm, som blev vist i biografen i uge 3. Hver film er produceret af den japanske mester-instruktør Hayao Miyazaki, og selvom den tager udgangspunkt i japansk kultur, kan det sagtens relateres til en dansk hverdag.

- Det der med at flytte, og at det giver en forandring, hvor man tænker over, hvordan det nye sted bliver, kan jeg godt genkende, udtaler Benedicte.

Salen var torsdag 18. januar fyldt med skolebørn. Udover eleverne fra Ravnshøj Skole, deltog også elever fra Nordstjerneskolen, Skagen Skole og Bangsbostrand Skole.

Charlotte Homann er billedkunstlærer på Ravnshøj Skole og har taget klassens dansklærer med i biografen.

- Vi er glade for at komme ud af huset, så jeg var hurtig til at tilmelde skolen til filmvisning. Jeg synes, at animation kan noget – det er levende, det er flot. Jeg kendte dog ikke til japansk animation, inden vi gik ind i salen og er blevet positivt overrasket, udtaler Charlotte Homann.

Både Charlotte og hendes kollega kan spejle filmvisningen i relation til de skolefaglige læringsmål og har derfor valgt at tilmelde sig animationskonkurrencen gennem Viborg Animationsfestival.

- Jeg synes, det giver rigtig god mening, at eleverne først snuser til animation ved at se filmen, for derefter at prøve det selv, siger Charlotte Homann.

Visning af de fire animationsfilm foregik fra tirsdag 16. til torsdag 18. janua, og er blevet til i et samarbejde mellem Frederikshavn Kommune og Palads Teatret. Filmvisningerne er del af Japansk Anime Filmfestival og skal ses i relation til den særlige forbindelse mellem Frederikshavn og Japan, som skyldes frederikshavneren Johannes Knudsen, der forsøgte at redde to japanske fiskere i 1957.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...