Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.01.2022 | Af: DEBAT-INDLÆG

- Jeg håber, vi bliver et handlekraftigt byråd

Byrådsmedlem Gitte Kiilerich (S) har skrevet dette indlæg: 2022 står der nu på kalenderen og tiden, hvor det nye byråd skal i arbejdstøjet, er kommet. Som nyvalgt medlem er det et stort øjeblik - byrådsarbejdet, det politiske arbejde og de muligheder, der åbner sig for indflydelse ved at være en del af et byråd, var jo grunden til, jeg valgte at blive opstillet i første omgang.

 

Hvis man googler ordet Politik, kan man læse sig frem til, at det omhandler både: Proces, beslutninger og indehold. Rammen for vores politik er demokrati, som i sin oprindelige form betyder folkestyre. Forenklet sagt kan man sige, at i et demokrati vælger folket nogle personer, der skal udføre politikken gennem love, beslutninger og derved også gennem handling.

I valgkampen fremførte vi forskellige kandidater nogle mærkesager, der er dækket ind under vores politiske standpunkt, og derved også en afspejling af vores holdninger og de værdier, vi står for.

Uanset hvilket politisk parti man repræsenterer, vil jeg påstå, at vi alle på den ene eller anden måde gerne vil tilgodese alle borgere i vores kommune. Samtidig tror jeg virkelig også, at vi kan gøre en forskel gennem vores politiske beslutninger og handlinger. Omdrejningspunktet for måden vi skal gøre det på, er ved inddragelse af borgerne. Det er ved at lytte til, hvad der siges og ved at have gennemsigtighed i vores beslutningsprocesser og i alle faser huske at have ordentligheden med i det, vi gør.

Når noget besluttes, betyder det ikke nødvendigvis, at alle er lige glade for beslutningen. Men har man ordentligheden med, bragt alle argumenter for og imod, set på sagen fra flere sider og måske lavet de beregninger, der skal til før beslutningen tages, og vi samtidig formår at lægge det personlige til side, så er vi langt. Sådan et byråd ønsker jeg at vi vil være.

For mig handler det derfor ikke om magt, men i stedet om at håndtere den tillid, der er givet mig gennem mit valg til byrådet.

Jeg håber, vi bliver et handlekraftigt byråd, der vægter ordentlighed i vores beslutninger, hvor hver enkelt medlem uagtet partifarve og holdninger er en aktiv del af et byråds fælleskab, fordi vi alle har det formål at gøre netop vores kommune til at være en skøn kommune at være borger i.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close