Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.08.2022 | Af: Michael Frederiksen

Jens Borup: Utroligt, at S kan have den holdning

Jens Borup (V): - Vi yder service og holder det pænt og ordentligt, og her mener vi, at alle turister, som kommer i de tre hovedbyer i de tre sommermåneder, skal være med til at bidrage til, at vi holder tingene i orden.
- Det er utroligt, at Socialdemokratiet kan have den holdning. At turister, som kommer til Frederikshavn og Sæby ikke skal være med til at betale til vedligeholdelse af vores pladser rundt omkring i kommunen.

 

Det siger byrådsmedlem Jens Borup (V) i en kommentar til, at et socialdemokratisk flertal i Teknisk Udvalg afviser at indføre betalingsparkering i Frederikshavn og Sæby.

Jens Borup og Thomas Jørgensen (begge V) var sammen med Jens Nygaard (NB) tilhængere af et forslag om også at indføre betalingsparkering flere steder i Sæby og Frederikshavn - ligesom det har været tilfældet i mange år i Skagen.

- Vi har én kommune og tre hovedbyer, og der kommer turister i alle tre hovedbyer. Vi yder service og holder det pænt og ordentligt, og her mener vi, at alle turister, som kommer i de tre hovedbyer i de tre sommermåneder, skal være med til at bidrage til, at vi holder tingene i orden, siger Jens Borup til Kanal Frederikshavn.

Det vil Venstre gøre ved at opkræve betaling fra alle bilister i juni, juni og august, uanset om de parkerer på kommunale parkeringspladser i Skagen, Frederikshavn eller Sæby.

Karsten Thomsen (A), som er formand for Teknisk Udvalg, mener ikke, at hverken Sæby eller Frederikshavn kan sammenlignes med Skagen. Det forstår Jens Borup ikke.

- Ved andre lejligheder hører vi jo, at der kommer rigtigt mange turister også til Sæby og Frederikshavn. Hvad er så det, der gør, at vi ikke skal afkræve dem en afgift, når de parkerer, som vi gør i Skagen i rigt mål?, spørger Jens Borup.

Et forslag om at udvide betalingssæsonen i Skagen fra tre til seks måneder blev ikke vedtaget i Teknisk Udvalg. Ifølge Jens Borup var Socialdemokratiet klar til stemme for, men det forhindrede Venstre ved at indgå en politisk handel.

- Ja, det mener jeg helt bestemt. Havde vi ikke sagt, at vi godt ville være med til at hæve betalingen i de tre sommermåneder fra 13 til 15 kroner, var der blevet indført betalingsparkering i seks måneder i Skagen, fastslår Jens Borup.

Han mener grundlæggende, at det er forkert, at turister, som kommer til Sæby og Frederikshavn, ikke skal være med til at betale for rengøring, service og vedligeholdelse.

- Nu tager vi det i stedet for over skattebilletten. Sådan opfatter jeg det i hvert fald, siger Jens Borup.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close