Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
19.11.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

June har ret: Trinbræt væsentligt billigere

Nye beregninger viser, at trinbrættet ved Apholmen i Frederikshavn højst kan koste 8,5 millioner kroner og ikke 25 som først beregnet, skriver TV2 Nord.

 

- Det kan ikke passe at et helt simpelt trinbræt nord for Frederikshavn skal koste 25 millioner kroner!

Det var det, byrådsmedlem i Frederikshavn Kommune June Menne tænkte, da hun læste en rapport fra det rådgivende ingeniørfirma Cowi.

Nu viser det sig, at June Menne havde ret. Trinbættet koster maksimalt en tredjedel. Det viser et nyt regnestykke, som Frederikshavn Kommune har stået for - sammen med Cowi.

- Jamen det kunne jo ikke passe! Det er så dejligt nu at få vished for, at den rapport, som Cowi afleverede ikke havde gang på jorden, siger June Menne (S).

Efter at TV2 Nord har fortalt om den astronomiske pris for et simpelt trinbræt nord for Frederikshavn gik kommunen ind i sagen. Teknik og Kulturforvaltningen satte sig for at finde den rigtige pris.

- Vi syntes, at den pris, vi havde fået fra eksperternes side, lød ekstrem høj, så derfor satte vi dem (Cowi) til at gennemregne det endnu engang, siger Boie Frederiksen, Teknik og Kulturdirektør, Frederikshavn Kommune.

- Nu viser det sig at vi er landet på en pris, der ligger under halvdelen af den første pris.

Hvad den helt skarpe pris på et trinbræt ved Apholmen ender på, er stadig til diskussion. Ifølge Frederikshavn Kommune ender den nærmere på 6,5 millioner kroner – altså kun 25 procent af den oprindelige pris.

Det er også uafklaret, om Region Nordjylland skal betale en del af regningen.

- Vi anser stadig stationen ved Apholmen for at være en station, der primært skal betjene passagerer internt i Frederikshavn by, og derfor ikke er en regional opgave, siger formand Peder Key Kristiansen, Udvalget for Regional Udvikling og fortsætter:

- Men jeg er enig i, at når en pris på 25 millioner kroner indgår i en rapport, hvor man sætter prisen for en station, så skal man også sørge for, at den pris er rigtig.

Den nye og stærkt begrænsede pris for en station nord for Frederikshavn gør pludselig projektet til en politisk sandsynlighed.

Det var aldrig blevet til noget, hvis ikke June Menne havde sagt: "Det kan sgu’ da ikke passe!"

- Jeg håber det betyder, at projektet nu bliver til noget. Det jeg hører fra folk er, at de er positivt indstillede overfor en ny station ved Apholmen, fordi det er godt for området nord for byen og godt for Frederikshavn, siger June Menne.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close