Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.03.2023 | Af: Jørn Spelling

Kajsa Vala i Maskinhallen: Spændende bekendtskab

Se flere fotos under artiklen.
Jeg kendte ikke noget til Kajsa Vala, så jeg var spændt på at høre, hvad hun og hendes band havde at byde på i Maskinhallen lørdag aften. 

 

Foruden Kajsa Vala selv på diverse guitarer bestod bandet af Anders Thorborg (trommer), Kristian Hybel (bas), Malthe Nørgaard (klaver og keyboard), Nis Hybel (guitar) og Astrid Noringriis (harmonium og percussion).

Aftenen startede instrumentalt med et eskalerende lydbillede fra bl.a. et harmonium og gik så over i et orgie af flerstemmig sang for at ende i nummeret ”Damn”, Ligesom flere af aftenens numre lagde det ud med Kajsa Vala solo på guitar, hvorefter bandet faldt ind. Og jeg skal love for at der blev rykket igennem. Sammenlignet med pladeindspilningerne, som jeg havde lyttet til inden aftenens koncert, var der virkelig bid i live-udgaverne.

De fleste numre på aftenen var naturligt nok fra det seneste album ”When We Are Out of the Woods”, men der var også sange fra de to foregående albums (fx førnævnte ”Damn” samt ”Here Comes Winter” og ”Lions”).

Der var som nævnt solide rockudgaver men også skønne ballader som fx duetten ”Other People” (med Nis Hybel) samt ekstranummeret ”St Cecilia” med Kajsa alene på akustisk guitar. I det hele taget gjorde Kajsa Vala flittigt brug af de fem-seks forskellige guitarer, hun havde medbragt, og hun var en fremragende guitarist, hvad enten der var tale om tunge guitarsoli eller akustisk fingerspil.

Aftenen igennem var præget af et særdeles velspillende og godt sammenspillet orkester og nogle fantastiske vokalharmonier. Til tider bragte numrene tankerne hen på Fleetwood Macs afslappede rockmusik.

Genremæssigt var musikken vel en blanding mellem folk og rock, og jeg kunne godt have undt et lidt yngre publikum også at have oplevet Kajsa Vala og band. Det var i hvert fald et spændende bekendtskab.

Som allersidste ekstranummer og afslutning på en dejlig koncertaften sang hele bandet smukt a cappella med Kajsa på en diskret akustisk guitar i nummeret “Twilight”.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Jørn Spelling

FOTO: Jørn Spelling

FOTO: Jørn Spelling

FOTO: Jørn Spelling

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close