Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
30.07.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Kappelborg inviterer operatalenter til Skagen

Det ugelange program kulminerer med en koncert i Skagen Kirke lørdag 20. august.
For fjerde år i træk samler Kulturhus Kappelborg 16 særligt talentfulde operasangere til International Opera Masterclass i Skagen i uge 33. Det ugelange program kulminerer med en koncert i Skagen Kirke lørdag 20. august.

 

I 2019 blev der for første gang afviklet International Opera Masterclass på Kappelborg i Skagen. Fire år senere er den ugelange opera-event så populær blandt talentfulde, kommende operastjerner, at de rejser til Skagen fra Norge, Tyskland, Polen og Danmark for at synge med. Det betyder, at ventelisten vokser, og at de i alt 16 pladser nemt bliver besat.

- Alle deltagere skal gennem en optagelsesprocedure, hvor vi finder ud af, hvem der skal tilbydes en plads. Vi er glade for, at det er lykkedes at skabe en masterclass, som får international opmærksomhed, for det giver en enestående mulighed for en stor musikalsk oplevelse ved den afsluttende koncert i Skagen Kirke lørdag aften, siger Lars Ilum, leder af Kulturhus Kappelborg.

Et kunstnerisk fællesskab
Operatalenterne bliver undervist af den internationalt anerkendte sangcoach Susanna Eken og rektor ved Det Kongelige Danske Operaakademi Anne Margrethe Dahl. Sideløbende oplever sangerne Skagen via blandt andet besøg på Grenen og aftenbadning på Sønderstrand. Formålet er, at de skal drage hjem med en fortælling om Skagen som et kulturelt arnested, hvor nationale og internationale kunstnere mødes.

- På Kappelborg vil vi rigtig gerne bidrage til at skabe nye kunstneriske fællesskaber. Skagen har historisk set været et sted, hvor man kommer igen og igen for at hente inspiration og udvikle sig selv og sin kunst. Både alene og i fællesskab med andre. Det er den tradition, vi ønsker at samle op med vores internationale Opera Masterclass i sensommeren, siger Lars Ilum.

Talentpris og kirkekoncert
Ved den afsluttende koncert i Skagen Kirke bliver en vinder af årets talentpris udvalgt. Vinderen er en deltager, som har gjort sig særligt positivt bemærket i den forgangne uge. Vedkomne vinder en plads på næste års masterclass og medvirker til gengæld i Kappelborgs nytårskoncert.

- Vi overrækker prisen i Skagen Kirke lørdag 20. august. Det plejer at være en fantastisk koncertaften, som tiltrækker rigtig mange gæster. Deltagerne er ikke uprøvede operatalenter, men derimod sangere, som allerede er godt i vej på den internationale operascene, siger Lars Ilum.

Køb billet til koncerten i Skagen Kirke:
www.kappelborgskagen.dk/vis/artikel/koncert-opera-masterclass/

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close