Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
06.07.2021 | Af: Michael Frederiksen

Kasper Hjulmand deltog ulovligt for FfI i Dana Cup

Kasper Hjulmand - succesrig og populær træner for herrelandsholdet i fodbold - var i drengeårene en flittig gæst i Frederikshavn, hvor han besøgte sin tante og onkel, Birte Hjulmand (storesøster til Peter Hjulmand, Kasper Hjulmands far) og Erik W. Larsen.

 

Sidstnævnte omtalte Kasper Hjulmand i går i en artikel i den svenske avis Aftonbladet.

- Jeg mistede min onkel på fodboldbanen på grund af et hjertestop. Så mine følelser har været på ydersiden af kroppen, og jeg har forsøgt at håndtere det, udtalte landstræneren til Aftonbladet med reference til Christian Eriksens hjertestop i Danmarks åbningskamp ved EM.

Erik W. Larsen var bestyrelsesmedlem og målmand i FfI Fodbold. Han døde i 1982 under en fodboldkamp for FfI på Ålbæk Stadion.

Birte Hjulmand bor stadig i Frederikshavn, hvor hun hepper ekstra på nevøen, som i morgen aften spiller EM-semifinale på Wembley mod England. Det samme gør landstrænerens fætter i Frederikshavn, Klaus Hjulmand. Han har mange skønne minder fra drenegeårene, når fætter Kasper fra Auning besøgte familien i Frederikshavn.

I 1985 deltog Kasper Hjulmand ulovligt i FfI's internationale ungdomsturnering, Dana Cup. Han var på ferie i Frederikshavn, og da Klaus Hjulmands hold manglede en spiller i ottendedelsfinalerne, kom Kasper Hjulmand med på FfI's hold. Han scorede endda på det afgørende straffespark. Stor jubel i FfI-lejren blev dog afløst af skuffelse, da FfI's træner ikke lige havde tænkt over, at FfI brugte en "ulovlig" spiller.

- Landstræneren var skyld i, at vi blev smidt ud af Dana Cup, griner Klaus Hjulmand, der er ejerrådgiver hos DanCenter i Ålbæk og i øvrigt byrådskandidat for Venstre ved kommunalvalget i november.

Kasper Hjulmand elskede at være i Frederikshavn under Dana Cup.

- Det var fantastisk for ham at snuse fodbold ind. Allerede dengang havde han en lidt "nørdet" tilgang. Altid målrettet. Jeg husker en morgen, hvor han tog en T-shirt på og sagde: "Den får jeg byttet til en brasiliansk landsholdstrøje i dag". Og selvfølgelig gjorde han det - uden at kunne snakke med den brasilianske spiller. Kasper snakker og udstråler fodbold, så ord var overflødige, husker fætteren fra Frederikshavn.

Han oplyser, at Kasper Hjulmand altid har haft en grundig og dedikeret tilgang til fodbold.

- Vi har for eksempel kun os to spillet hele VM-slutrunden i 1982 i haven på Tinglevvej. Vi tog kamp for kamp og var hvert sit hold på skift. Vi spillede på den måde samtlige kampe. Kaspers favoritter fra Brasilien endte selvfølgelig med at vinde, fortæller Klaus Hjulmand.

I spisepauserne mellem kampene - og generelt når Kasper Hjulmand var i Frederikshavn - var der én ting på frokostbordet, som trumfede alt, nemlig den franske leverpostej fra Schou-Epa. Den var også et must, når familien fra Frederikshavn kørte på familiebesøg i Auning, hvor Kasper Hjulmands mor, Hanne, på et tidspunkt var indehaver af den danske rekord i spydkast.

Der er med årene blevet længere mellem besøgene, men Klaus Hjulmand vil meget gerne have sin kendte fætter med til ishockey i Frederikshavn.

- Som yngre snakkede vi meget om ishockey, som han var fascineret af uden at have set en kamp live. Vi har tit snakket om, at nu skulle det være. Det kunne være fedt at kunne indfri dette til efteråret i Frederikshavn, lyder det fra Klaus Hjulmand.

Han beskriver sin fætter som "100 procent professionel, meget dedikeret og afholdt, og han har den sjældne evne, at selv spillere, han må skuffe, er vilde med ham, Han er et familiemenneske. Han er og var god til alt sport og er tilmed musikalsk. Han hader at tabe, uanset om det så er yatzy".

Klaus Hjulmand tror fuldt og fast på, at Danmark kvalificerer sig til EM-finalen på søndag. Det sagde han allerede til landsholdskoordinator Henrik Andersen, som er frederikshavner, inden EM.

- Det er lidt sjovt. I 1992 tog til til EM-finalen i Göteborg med Henrik Andersen, da vi vandt over Tyskland. Lige før dette EM sagde jeg til Henrik, at jeg satsede på, at han denne gang skal stå skulder ved skulder med min fætter til en EM-finale, siger Klaus Hjulmand.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close