Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
17.05.2022 | Af: DEBAT-INDLÆG

Kassetænkning fra kommunens side?

Hans Skovgaard: - Er det en administrativ eller politisk beslutning, der ligger til grund for, at familier, der er vært for ukrainske flygtninge, ikke modtager nogen form for økonomisk støtte?
Hans Skovgaard, Frederikshavn, har skrevet dette indlæg: Jeg vil gerne have Frederikshavn Kommune til at oplyse, om det er en administrativ eller politisk beslutning, der ligger til grund for, at familier, der er vært for ukrainske flygtninge, ikke modtager nogen form for økonomisk støtte. Dette til trods for, at Staten betaler 500 kroner pr. dag pr. flygtning til kommunen (en journalist fra TV2-Nord har undersøgt det)

 

Jeg er bekendt med en familie i Præstbro, der på et tidspunkt havde 13 ukrainere boende – der er p.t. 10 tilbage – har huset disse mennesker i mere end to måneder uden at have modtaget nogen form for økonomisk hjælp.

De mange flygtninge er dels familie og dels bekendte af ukraineren, der er dansk gift og bosiddende i Præstbro.

Kommunen meddeler, at de blot kan flytte til Frederikshavn – ind i et af boligforeningernes ledige lejemål. Det er jo ikke så underligt, at de gerne vil blive boende i Præstebro, hvor deres pårørende og venner fra Ukraine opholder sig.

Det er jo ikke sådan, at de lokale værter vil tjene penge på flygtningene, men værterne ønsker blot at få deres udgifter dækket, herunder kost, el vand og varme samt husleje for lejlighederne, der tidligere har været udlejet. Huslejen er væsentlig lavere i Præstbro contra Frederikshavn.

Er der tale kassetænkning fra kommunens side, eller hvad er forklaringen på denne urimelighed?

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close