Gå til hoved-indhold
20. januar 2013 - kl. 10.01

Katrine og Thora er igen klar til Istølt

  • 1 af 3
    FOTO: Leif Jensen
  • 2 af 3
    FOTO: Leif Jensen
  • 3 af 3
    Sådan så det ud sidste år, da Katrine og Thora var på isen ved Istølt-arrangementet i Frederikshavn. Foto: Helle Hornshøj
Af: Leif Jensen

- Det fylder en hel del. Der er i hvert fald meget snak om det, og det bliver drøftet meget inde på de forskellige hjemmesider for islænder-folket. Der er mange, der spørger om hvem der skal op og se det, og hvem der kommer og sådan.

Sådan fortæller Katrine Skrubbeltrang om den store interesse ude i landet om det kommende begivenhed i Iscenter Nord. Istølt i Frederikshavn er en topkonkurrence, men samtidig også et show. En festlige aften med underholdning og frem for alt venter synet af en række flotte tøltere og stærke hingste. Igen i år forventes der en totalt udsolgt hal, når Jan Michael Madsen tager mikrofonen og byder velkommen.

- I år er det rigtigt mange udenlandske, og rigtig dygtige ryttere, der har valgt at komme til Istølt. Samtidig er kravet for deltagelse sat væsentligt meget op i år, forklarer Katrine, som sammen med Kristian Jørgensen er de eneste to lokale lyttere, der på forhånd er udtaget til arrangementet.

- Men der er en enkelt lokal mere, der har fået et wild card. Det er Astrid Frøsig fra Strandby, som har søgt om at få lov til at være med, og hun har gjort det godt her det seneste stykke tid. Så arrangørerne har valgt, at hun skal være med, da man gerne vil have flere lokale ryttere.

Det er lørdag den 2. februar det hele foregår og ligesom sidste år stiller 26-årige Katrine Skrubbeltrang op på sin elskede lille, brune islandske hest Thora.

- Hun har stået stille i fem måneder med en skade, så vi er lige startet op igen for en måneds tid siden. Hun havde været i hegnet og fået sig et grimt sår på bagbenet, men jeg tror vi er klar. Vi har lige været til istølt i Silkeborg her den 29. december, og der gjorde hun det rigtigt godt, selvom hun ikke har været trænet så længe efter skaden. Vi blev nummer tre, så det er jeg meget tilfreds med.

Egentligt var det meningen, at sidste år skulle være sidste gang med Thora til istølt, da hesten i stedet skal bruges til avl. Men som alle andre, så har Katrine et standpunkt til hun tager et nyt.

- Så nu bliver det i år, at det er sidste gang Thora skal være med. Jeg tror det bliver godt, og jeg håber på, at det går bedre end sidste år. Der drillede hun mig lidt og var ikke helt med på, hvad jeg ville inde på isen. Så jeg krydser fingre for at hun er med mig den her gang, og jeg glæder mig til, at få de sidste oplevelser på isen med hende og så herefter er der noget nyt der skal i gang.

Dørene åbnes klokken 17:00 til Istølt 2013 og du kan læse meget mere om det her: www.istoelt.dk

 

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...