Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
01.04.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Klit-hærværk: Onsdag begynder retssagen

En meget omdiskuteret sag fra Skagen begynder onsdag 7. april ved Retten i Hjørring. To mænd er tiltalt for groft hærværk og for at have overtrådt flere bestemmelser i Naturbeskyttelsesloven ved i oktober 2019 at have ødelagt to fredede klitter ved Skagen Sønderstrand.

 

Den ene af mændene på anklagebænken er den 61-årige aalborgensiske erhvervsmand Hans Andersen, der ifølge anklagen har foranlediget den anden tiltalte i sagen, en 39-årig mand, til at flytte en større mængde sand og beplantning fra de to klitter en oktober nat i 2019.

- Vi går efter en fængselsstraf til både den, der udførte og den, som bestilte det, og udgangspunktet vil være en ubetinget fængselsstraf, siger specialanklager ved Østjyllands Politi, Jan Østergaard, til TV2 Nord.

I tiltalen lyder det, at hærværket på de to klitter i alt løber op i cirka 447.000 kroner. Udover hærværket er de to mænd også tiltalt efter en paragraf, der sjældent bliver rejst tiltale efter, hvor det hedder sig, at der er ”forvoldt skade på landskabelige og kulturhistoriske værdier af hensyn til almenheden”.

- Min klient er selvfølgelig ikke enig i anklageskriftet, for så havde vi haft en helt anden sag, hvis han havde været det, og derfor nægter han sig fortsat skyldig, siger Hans Andersens forsvarer, Rasmus Amandusson, som i øvrigt er skagbo.

En gummiged havde i løbet af natten kørt op på de to klitter, fjernet toppen af klitterne og skubbet sandet ud over kanten, så det lå på stranden til stor forfærdelse for de lokale i Skagen, der næste morgen tydeligt kunne se skaderne.

Læs mere om sagen på TV2 Nord.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close