Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
25.01.2021 | Af: Michael Frederiksen

Klit-hærværk: To mænd tiltalt - retssag i april

- Det kan godt være, jeg har sået et frø - det må retten afgøre, udtalte 61-årige Hans Andersen i juli 2020 til TV2 Nord..
Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har tiltalt to mænd på 39 og 61 år for groft hærværk og for at have overtrådt flere bestemmelser i Naturbeskyttelsesloven ved i 2019 at have ødelagt en fredet klit ved Skagen Sønderstrand.

 

Ifølge anklageskriftet var det den 39-årige, der 26. oktober - på foranledning af den 61-årige - flyttede en større mængde sand og beplantning med en læssemaskine, så der ifølge tiltalen skete skader for cirka 447.000 kroner.

De to mænd er ud over groft hærværk af betydeligt omfang blandt andet også tiltalt for at have "forvoldt skade på landskabelige og kulturhistoriske værdier af hensyn til almenheden".

- Det er ikke så tit, at der bliver rejst tiltale efter den paragraf, men vores vurdering er, at klitterne i Skagen er helt særegne og har en helt særlig betydning i den danske kulturhistorie, og derfor har vi valgt også at tage den paragraf i brug. Det er nogle alvorlige forhold, der er rejst tiltale for, og derfor vil vi kræve fængselsstraf, hvis de tiltalte bliver dømt efter anklageskriftet, siger specialanklager Jan Østergaard.

Sagen blev overdraget fra Nordjyllands Politi til Østjyllands Politi på grund af spørgsmål om inhabilitet.

Retsmøderne bliver afholdt over tre dage i Retten i Hjørring 7., 8. og 9. april.

En af en to tiltalte er den aalborgensiske erhvervsmand Hans Andersen, som har hus tæt på klitterne ved Skagen Sønderstrand. Han stod i 2020 frem på TV2 Nord, hvor han udtalte:

- Jeg kan kun beklage, hvis jeg skal blive en del af det i en senere dom. Men jeg har ikke bestilt en gummiged eller kørt en gummiged. Jeg synes, det er forkert, at den hændelse har fundet sted, og det kan man kun beklage. Det har været en rigtig træls sag, som har påvirket både mig og min familie, men også naboerne i området. Det har været rigtig uheldigt, sagde Hans Andersen til TV2 Nord.

- Det kan godt være, jeg har sået et frø - det må retten afgøre på et senere tidspunkt. Jeg har i hvert fald talt med hjertet, det er helt sikkert, udtalte 61-årige Hans Andersen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close