Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.04.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Klitsag: Hans Andersen nægter sig skyldig i retten

Hvad sker der i retssagen? Læs mere på TV2 Nord.
Første dag ud af tre i retssagen mod den aalborgensiske erhvervsmand Hans Andersen og en 39-årig entreprenør er onsdag gået i gang.

 

En sen oktobernat i 2019 kørte en gummiged hen over to klitter på Skagen Sønder Strand. Men hvad skete der reelt? Det er aldrig kommet frem, men nu begynder retssagen mod de to tiltalte i sagen, der formentlig vil kaste lys over, hvorfor de to fredede klitter fik skrællet toppen af.

På anklagebænken sidder den aalborgensiske erhvervsmand Hans Andersen og en 39-årig mandlig entreprenør, der ifølge anklageskriftet er tiltalt for efter forudgående aftale eller i forening at have ødelagt og beskadiget to klitter på Skagen Sønder Strand.

De to mænd er både tiltalt for groft hærværk og for overtrædelse af naturbeskyttelsesloven. Hærværket blev ifølge anklageskriftet udført med en læssemaskine, der kørte hen over de to klitter og flyttede en større mængde sand og bevoksning fra klitterne og ned på stranden. Ifølge anklagemyndigheden blev klittoppene afkortet med mellem en og halvanden meter. Skaderne efter hærværket løber ifølge anklagemyndigheden op i cirka 447.000 kroner.

Anklagemyndigheden har ifølge TV2 Nord også nedlagt påstand om, at der skal konfiskeres 10.000 kroner af fortjeneste fra den 39-årige mandlige entreprenør. Hvor de 10.000 kroner kommer fra, og hvorfor de skal konfiskeres vides endnu ikke.

Sagen har fået meget omtale, fordi den kendte aalborgensiske erhvervsmand Hans Andersen er tiltalt i sagen. Hans Andersen har sommerhus lige foran de to klitter, som blev ødelagt, men han har, i alt den tid sagen har stået på, sagt, at han ikke har bestilt en direkte ordre til, at en gummiged skulle køre hen over de to klitter og skrælle toppen af dem.

Ved Retten i Hjørring onsdag nægter han sig fortsat skyldig i alle fire forhold, som han er tiltalt for, oplyser TV2 Nord.

Den anden tiltalte i sagen har modsat Hans Andersen ikke kommenteret sagen offentligt før. Han er ligesom Hans Andersen tiltalt for fire forhold. Den 39-åriges forvarer nedlægger påstand om frifindelse i forholdet angående groft hærværk og en af de tre overtrædelse af naturbeskyttelsesloven, men han erkender de to andre forhold om overtrædelse af naturbeskyttelsesloven.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close