Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
02.06.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

Klogt, at Frederikshavn får ny maritim uddannelse

Folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S), valgt i Frederikshavn-kredsen, har skrevet dette indlæg: Søfart har været en helt afgørende industri i de tusindvis af år, hvor Frederikshavn har været beboet af mennesker.

 

Historisk nævnes Frederikshavn første gang i 1572 - eller Fladstrand, som det dengang - hvor der blandt andet blev indført tysk øl. Og det vil undre mig meget, hvis der ikke også blev indtaget nogle af varerne.

På mange måder er tingene de samme i dag. Frederikshavn er stadig en stærk søfartsby, og der bliver stadig drukket, og nu også brygget godt øl i det nordjyske, som vores gæster synes godt om.

Men hvor mange andre byers særlige historiske kendetegn udviskes, bliver Frederikshavns stærke maritime position nu styrket.

Den socialdemokratiske regering lægger nemlig op til at etablere en ny maritim uddannelse i Frederikshavn samt 24 andre uddannelser rundt omkring i landet - udenfor de fire største byer.

Planen er, at MARTEC skal varetage uddannelserne i skibsteknik og maritim konstruktion. Samtidig skal muligheden for at lave en maskinmesteruddannelse i Thisted undersøges, og det vil være naturligt, om MARTEC byder ind på den opgave.

Det er rigtig godt, at vi udnytter de styrker, vi har lokalt. Det vil være dumt ikke at udnytte den synergi, der både er ved MARTEC og det maritime erhvervsliv, vi har meget af i vores lokalområde.

Samtidig kan man trække på MARTEC’s kæmpe viden og ekspertise, der er nedarvet i årtier, hvilket har gjort skolen til en højtrespekteret institution på søfartsområdet.

Planen om at udflytte uddannelser er en del af en vision, vi har i Socialdemokratiet. Vi mener, at der skal være gode uddannelsestilbud i hele landet.

Derfor mener vi blandt andet også, at der skal etableres en tandlæge-, socialrådgiver- og bioanalytikeruddannelse i Hjørring.

Det er god politik, der styrker hele landets balance. Ens postnummer må nemlig aldrig afgøre ens fremtidsudsigter. Nu håber jeg, at resten af folketingets partier vil bakke op om den vision.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Steen Brogaard

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close