Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.01.2022 | Af: Michael Frederiksen

Kører igen for stærkt - skal i retten i eftermiddag

Anklagemyndigheden nedlægger påstand om en ubetinget frakendelse af Lasse Burholts kørekort.
Ni år efter, at frederikshavneren Lasse Burholt blev dømt for uagtsomt manddrab efter en trafikulykke på Lendumvej, som kostede tre børn livet, skal han i eftermiddag igen en tur på anklagebænken ved Retten i Hjørring, fordi han har kørt for stærkt.

 

47-årige Lasse Burholt er tiltalt for i november 2020 at have kørt mindst 135 km/t på Hjørringvej ved Ravnshøj, hvor hastighedsgrænsen er 80 km/t. Det er ifølge anklageskriftet en overskridelse på mere end 60 procent.

Hvorfor kørte du 135 km/t?

- Jeg havde en fødende kvinde i bilen eller også vedkommer det ingen - tror måske Ekstra Bladet har fået svar på samme spørgsmål i går, siger Lasse Burholt til Kanal Frederikshavn.

20. april sidste år var den ifølge anklageskriftet gal igen, da Lasse Burholt kørte med mindst 83 km/t på Hunetorp Klitvej i et sommerhusområde syd for Blokhus. Det var en overskridelse på mere end 30 procent.

- En tanketorsk, udtaler Lasse Burholt i Ekstra Bladet, som også skriver, at han kører mellem 8.000 og 10.000 kilometer om måneden.

Anklagemyndigheden nedlægger påstand om en ubetinget frakendelse af førerretten.

Lasse Burholt blev i 2013 idømt en bøde på 10.000 kroner samt en betinget frakendelse af kørekortet, fordi han kørte for stærkt. Retten fastslog også, at de dræbte børns mor ikke overholdt sin vigepligt, da hun drejede til venstre ad Bredmosevej.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close