Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.01.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Kørte 12-årig pige ihjel: Manden fik i dag sin dom

Den 50-årige mand erklærede sig skyldig i begge tiltalepunkter: Uagtsomt manddrab og narkokørsel.
Den 50-årige mand, der 11. november sidste år påkørte og dræbte en 12-årig pige på Brøndenvej ved Østervrå, blev tirsdag formiddag idømt et år og fire måneders fængsel ved Retten i Hjørring.


 

Den 50-årige erklærede sig skyldig i begge tiltalepunkter: Uagtsomt manddrab og narkokørsel. Det oplyser TV2 Nord.

Manden var nemlig, da han kort før klokken 7.30 påkørte den 12-årige pige, påvirket af både cannabis og amfetamin. Det viste blodprøver udtaget kort tid efter ulykken.

Den 12-årige pige var, da hun blev påkørt, på vej i skole. Hun kørte, iført både lys og reflekser, på et el-løbehjul i siden af vejen, da den 50-årige ramte hende bagfra. Kort tid efter ulykken døde pigen på sygehuset af sine kvæstelser.

Efter ulykken blev den 50-årige med det samme anholdt og sigtet, da politiet havde mistanke om, at han var påvirket - en mistanke, som blodprøverne bekræftede, og som manden selv bekræftede i retten i dag. Under grundlovsforhøret, der fandt sted dagen efter ulykken, nægtede han ellers at have været narkopåvirket i forbindelse med ulykken.

Retten i Hjørring idømte altså den 50-årige et år og fire måneders fængsel og det var en dom, der passede ret godt med både anklagerens og forsvarerens vurdering af, hvad forbrydelsen skulle koste, skriver TV2 Nord.

Den 50-årige mand blev også også idømt fire års frakendelse af føreretten. Han skal derudover betale to gange 75.000 kroner i erstatning til den 12-årige piges forældre.

Manden modtog dommen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close