Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.11.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

Kommune støtter køkken i Skagen - er dette lovligt?

Skagen Kultur- og Fritidscenter havde i 2020 et underskud på 557.587 kroner, når det gælder køkkendriften.
Byrådskandidat Kjeld Rye (NB) har skrevet dette indlæg: Ronni Jensen skriver: "Jeg har i mange måneder siddet og kigget referater, regnskaber og så videre igennem. Både fra kommunen, men bestemt også fra foreninger, samt kultur- og fritidsinstitutioner. Der er det tydeligt, at der er nogen, som af "ukendte" årsager tydeligt har bedre vilkår/aftaler end mange andre."

 

Jeg blev selv lidt nysgerrig og brugte weekenden til at se lidt på tal sammen med en regnskabskyndig.

Skagen Kultur- og Fritidscenter havde i 2020 et underskud på 557.587 kroner, når det gælder køkkendriften. Et underskud, der inddækkes med kommunale midler, altså dine og mine skattekroner, kunne jeg se ud fra det dokument, der lå i min postkasse.

Kommunen støtter reelt via Skagen Kultur- og Fritidscenter et køkken, der laver mad ud af huset til fester med mere. Er dette lovligt?

Andre omkringliggende private virksomheder indenfor samme erhverv har vel ikke mulighed for at dække deres underskud med kommunal støtte.

Hvad mon eksempelvis køkkenet hos SkawBowling siger til at have en konkurrent, der har gratis husleje, forbrug og forsikring, og samtidig får over 550.000 kroner i kommunal støtte?

Og derfor tænker jeg, er det ikke konkurrenceforvridende? Kunne disse midler ikke anvendes bedre på at skabe aktiviteter for de aktive?

Formanden for Socialdemokratiet sidder i bestyrelsen i Skagen Kultur- og Fritidscenter og må kunne forklare, hvorvidt det er tilladt eller ikke tilladt.

Onsdag godkendte Kultur- og Fritidsudvalget regnskabet i Skagen Kultur- og Fritidscenter. Jeg må da sige, at jeg godt forstår, at nogle er utilfredse med foreningerne og hallernes vilkår i kommunen, når nogen ikke kan få et tilskud, mens andre kan få dækket et stort underskud af et køkken.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close