Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.09.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Kommunen fortsætter initiativer mod COVID-19

Frederikshavn Kommune er stadig en del af landets røde kommuner grundet et højt antal coronasmittede. Kommunens kriseberedskab traf i dag beslutning om at fortsætte initiativer for at bryde smittekæderne de næste 14 dage.

 

- Vi gør allerede meget for at bryde smittekæderne. For en uge siden besluttede vi eksempelvis at aflyse alle kommunale arrangementer og flytte så mange møder over på digitale platforme som overhovedet muligt. Disse retningslinjer skulle oprindeligt vare en uge, men ved dagens krisemøde besluttede vi os for at forlænge dem yderligere 14 dage. Det gør vi for at udvise rettidig omhu og få stoppet smitteudbruddet, der er i gang i Frederikshavn Kommune, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Derudover sættes der fokus på overholdelse af Sundhedsstyrelsen retningslinjer om hygiejne og afstand. Politiske møder vil fortsat blive afholdt i fysisk format, men i byrådssalen frem for i andre mødelokaler. Det sker, fordi man i byrådssalen sidder med plastik-visir mellem alle stole, hvorved der er minimal smitterisiko. Samtidig er byrådsmøderne lukkede for offentlig adgang.

- Vi skal stoppe smittespredningen. I dag har vi kun haft én smittet, så det går den rigtige vej, men samlet set har vi stadig alt for mange nysmittede med corona. Derfor tager vi som arbejdsgiver og politisk organ hensyn, der skal være med til at bryde smittekæderne, siger Birgit S. Hansen.

Frederikshavn Kommune har i løbet af sommeren sikret lagrene af værnemidler. Der er derfor nok værnemidler til alt kommunens sundhedsfaglige personale.

- Jeg har kunne forstå, at der har været undren omkring vores beholdning af værnemidler blandt vores borgere. Det vil jeg gerne mane til jorden. Vi har nok værnemidler til alt vores sundhedsfaglige personale, siger Birgit S. Hansen.

Det er dog ikke i alle situationer, at man vil se det sundhedsfaglige personale bære værnemidler.

- Vi følger myndighedernes retningslinjer på området, men hvorvidt personalet bærer værnemidler eller ej, beror selvfølgeligt altid på en faglig vurdering af den konkrete situation, siger Birgit S. Hansen.

Kriseberedskabet mødes løbende den kommende uge, hvor behovet for nye initiativer vil blive vurderet.

Frederikshavn Kommune kan dog ikke bryde smittekæderne i kommunen alene. Derfor opfordrer borgmesteren alle borgere til at overholde Sundhedsstyrelsens generelle retningslinjer og til at selvisolere og blive testet ved symptomer.

- Har man symptomer, eller har man været i kontakt med en smittet, er det vigtigt, at man holder sig hjemme og bliver testet efter at have kontaktet egen læge. Det er nu, vi skal handle, understreger borgmesteren.

Det er disse retningslinjer, vi alle skal overholde:

• Hold afstand til andre og begræns fysisk kontakt
Du kan begrænse kontakten til andre ved at handle på tidspunkter, hvor der ikke er mange andre i supermarkedet eller lade børnene blive derhjemme og tage alene på indkøb. Undgå fx uddeling af smagsprøver, hvor du står tæt på andre, eller vent til det bliver din tur til at tage en vare.

• Hvis du har hoste, let feber eller forkølelse, så bliv hjemme, indtil du er rask
Undersøg i stedet, om andre kan hjælpe med dine indkøb, eller få madvarerne leveret. hvis du har symptomer på covid-19, så skal du lade dig teste. Er den positiv, skal du selvisolere, indtil du er rask. Du skal blive hjemme indtil 48 timer efter symptomophør.

• Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit
Tag fx en håndsprit med i bilen eller tasken og brug den håndsprit, der er, hvor du handler.

• Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder

Undlad også så vidt muligt at røre dig i ansigtet, hvis du har rørt ved andet, og ikke har vasket hænder eller sprittet hænderne af inden.

Vær opmærksom på rengøring, både hjemme og på din arbejdsplads
Hold en god hygiejne i køkkenet, når du tilbereder din indkøbte mad. Skyl fx frugt og grønt, vask hænder regelmæssigt og hold rå og spiseklar mad adskilt.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close