Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
17.06.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Kommunens kantiner skipper vandflaskerne

Vi er blevet mere klimabevidste i de valg, vi træffer i hverdagen. Vi spiser mere grønt og skifter til elbiler, men på mange arbejdspladser står den stadig på flaskevand til frokost og til møder. Det gør kantinerne i Frederikshavn Kommune nu noget ved.

 

Der bliver drukket masser af vand i Frederikshavn Kommune. Vand er godt for vores sundhed, men vand på flasker er en belastning for vores klima. Igennem en årrække har flaskevand været en fast bestanddel på frokostborde og til møder. Stille og roligt har vi bevæget os væk fra traditionen, hvor vi altid tappede postevand direkte fra hanen. Faktisk langes der et sted mellem 9.000 og 10.000 vandflasker over disken i kommunens kantiner.

- Vi har sat os for, at vi vil gøre Verdensmål til hverdagsmål i Frederikshavn Kommune, og vi vil inspirere vores borgere, foreninger og erhvervsliv gennem konkrete handlinger. Nu skifter vi plasticflaskerne ud med vandkarafler, for vi er så heldige, at vi kan tappe rent drikkevand direkte fra hanen. Samtidigt sparer vi CO2, plastic og penge - det er godt for vores klima, miljø og pengepung, udtaler borgmester Birgit S. Hansen, formand for Verdensmålsudvalget i Frederikshavn Kommune.

Gæster i kommunens kantiner og mødelokaler behøver ikke at bekymre sig, nu hvor vandflaskerne udfases til alle møder. Plasticflaskerne udskiftes nemlig med frisk vand i karafler med låg.

Vejen til en bæredygtig fremtid
Udfasningen af vandflaskerne er blot et af de tiltag, der er iværksat for at fremme bæredygtigheden i Frederikshavn Kommune. På rådhuset tester man fx i øjeblikket en ny affaldsordning, hvor affaldet sorteres i flere fraktioner. Erfaringerne fra prøveperioden skal give Forsyningen værdifuld viden om, hvordan de konkret kan indrette affaldssystemerne, når alle kommuner skal sortere i 10 forskellige fraktioner fra 1. januar 2023.

Deltag i Verdensmålsugen
Verdensmålsudvalget inviterer alle, der har lyst til at inspirere andre eller at blive inspireret til en mere bærdygtig hverdag, til Verdensmålsugen Frederikshavn Kommune for Målene fra 5.-11. september. Ambitionen med festivalen er at udveksle viden, erfaringer, holdninger og ideer til konkrete handlinger, der bidrager til en mere bæredygtig fremtid.

Har du lyst til at dele din idé, fortælle om dine erfaringer, åbne din virksomhed eller byde ind med en aktivitet, så kan du tilmelde dig på ffm.frederikshavn.dk/for-aktorer/

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close