Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.05.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Komponist satte eleverne fra 3. klasse i stævne

Der klappes pa? livet løs, inden startskuddet til sangskrivningen iværksættes.
Hvordan kan man arbejde med musik i skolen, når man ikke må synge i kor, og der skal holdes afstand i klasselokalet?

 

Det har de fundet en løsning på i Frederikshavn, hvor komponist og sangskriver Mathias Madsen Munch satte tirsdag elever fra 3. klasse i stævne på sin gamle skole i byen. Eleverne på Privatskolen skal over de næste par uger skrive sange om deres hverdag i sikker afstand – sangskrivning er sat på skoleskemaet!

Sammen med Pernille Boesen, der er musiklærer på Privatskolen, har Munch søsat projektet, der tager udgangspunkt i elevernes hverdag og tankeforestillinger.

Forløbet blev tirsdag kickstartet i Privatskolens samlingssal, hvor første punkt på dagsordenen var at finde emner til elevernes egne sange. Samarbejdet er et alternativt bud på, hvordan undervisning i de kreative fag kan foregå, når man skal holde ekstra afstand.

- Vi har her fået en unik mulighed for at arbejde med musikfaget, både på en faglig relevant, men også kreativ måde. Det bliver en inspirerende oplevelse for både eleverne og jeg at arbejde med Mathias, der både er tidligere elev på skolen, men også har skabt flere projekter i byen, som eleverne på den ene eller anden måde har stiftet bekendtskab med, siger Pernille Boesen, der har taget initiativ til projektet.

Forløbet er også et godt eksempel på, hvordan man kan skabe lokal sammenhængskraft i anderledes tider. Siden Mathias Madsen Munch i 2019 fik sangen STOLT AF MIN BY opført i Bangsbo-skoven, har han og Poesiparken overvejet, hvordan parkens værker kan formidles til borgerne i Frederikshavn.

I en tid med COVID-19 er det særligt aktuelt at kunne flytte skolebørnenes læringsrum ud i det fri. Derfor bliver Poesiparken i de kommende uger en naturlig forlængelse af sangskrivningsprojektet, når børnene på et senere tidspunkt selv skal ud i byen og naturen - på jagt efter de sangtekster, der er gemt overalt i Frederikshavn.

Og hvem ved - måske elevernes sange bliver så gode, at de en dag bliver en del af byens Poesipark?

Sangskrivningsforløbet baserer sig på bogen SKRIV SANGE SAMMEN, som Mathias Madsen Munch i 2021 udgiver med sin kollega Claus Reenberg på forlaget Dansk Sang.

Makkerparret har skrevet flere sange med udgangspunkt i Frederikshavns historie, senest til teaterkoncerterne HISTORIEN OM KØBSTADEN og KRIGEN OM VARTEGNET, der i 2018 og 2019 blev opført foran Krudttårnet.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close