Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.02.2021 | Af: Marcus Linkhorst

Konservative er glade - borgmester er skeptisk

Sundhedsordfører Per Larsen (C): - De steder, hvor incidenstallet er under 20, bør man kunne åbne forsigtigt og kontrolleret. Foto: Steen Brogaard
Efter pres fra flere aktører åbner Socialdemokratiets sundhedsordfører nu op for regional genåbning af Danmark. Det er borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune, dog noget skeptisk overfor, mens Konservative er glade for meldingen.

 

- Det kunne meget vel være et redskab, der kommer i spil, siger Socialdemokratiets sundhedsordfører, Rasmus Langhoff, til TV2 om regional genåbning af Danmark.

Udmeldingen kommer efter pres fra andre partier på Christiansborg, borgmestre og erhvervslivet. Derfor er Konservative også glad for meldingen om, at regional genåbning nu er en mulighed.

- Det synes jeg, er ganske fornuftigt, for det har vi efterspurgt i nogle dage, fortæller de Konservatives sundhedsordfører Per Larsen, der er valgt i Vendsyssel, og han tilføjer:

- Det er vigtigt, vi starter der, hvor smittetallene er lave. Der er forskel på, hvor man kigger på dem henne. De steder, hvor incidenstallet er under 20, bør man kunne åbne forsigtigt og kontrolleret. Det kan være noget med frisører og andre liberale erhverv, for de styrtbløder i øjeblikket.

Selvom det kan lyde fristende med åbning af liberale erhverv, er det ikke en melding, der får Birgit S. Hansen til at juble på borgmesterkontoret.

- Vi har jo prøvet det. Men først og fremmest skal det siges, at ingen jo er interesseret i at være lukket ned mere end højst nødvendigt, men vi må også bare sige, at arbejdskraften er bevægelig. Vi har før været en del af en geografisk nedlukning, og der kan vi se, hvor hurtig smittetallene ændrer sig.

Birgit S. Hansen mener samtidig ikke, at det vigtigste er at åbne op. Hun mener, det er at bruge de redskaber, der er, så man kan få epidemien under kontrol.

- Det, der er vigtigst lige nu, det er, at vi får bragt smittetallene ned, at vi får lavet massiv testning, at vi sammen laver massiv smitteopsporing og får gennemført det intensive vaccineprogram. Det må være det, der tjener os allesammen allerbedst.

- Så jeg er nysgerrig og skeptisk overfor, hvordan det kan lade sig gøre, men lytter da spændt, fortæller hun og tilføjer, at hun godt kan forstå dem, der vil have regionale genåbninger.

Myndighedernes bekymringsgrænse har et incidenstal på under 20. Når kommuner er under det tal, mener Per Larsen og Konservative, at man bør åbne kontrolleret og forsigtigt op, også uden store konsekvenser.

- Vi går også mod lysere tider. Så jeg forestiller mig, at vi godt kan lempe, uden at det har store konsekvenser. Særligt i de kommuner, hvor der ingen smitte er.

Det er dog ikke helt samme tilgang, Birgit S. Hansen har til regional genåbning og kommende smittetal.

- Jeg indrømmer gerne, at jeg er bange for, om vi kommer til at sætte en kæmpe indsats til. Men det er klart, at hvis myndighederne siger, at det kan lade sige gøre, så skal vi da gøre det. Selvfølgelig.

De nuværende landsdækkende restriktioner står til at udløbe 28. februar.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Steen Brogaard

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close