Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
05.11.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Krav på 40 millioner i tilbageholdt russisk skib

Det canadiske selskab gør krav på 40 millioner kroner i det russiske forskerskib. Foto: Jesper Christiansen, TV2 Nord
Det canadiske selskab One Ocean Expeditions Inc. gør krav på omkring 40 millioner kroner i det tilbageholdte russiske forskerskib ved Skagen. Det fremgår af et udskrift af retsbogen fra Fogedretten i Hjørring, som TV2 Nord har fået aktindsigt i.

 

Kravet fra det canadiske selskab går tilbage til 2018. Her havde One Ocean Expeditions Inc. lejet skibet med besætning og kaptajn, og har anvendt skibet til krydstogtsekspeditioner.

I forbindelse med en ekspedition 24. august 2018 stødte skibet på grund nord for Canada. Der var en større mængde passagerer ombord. Det er ifølge retsbogen selskabets opfattelse, at grundstødningen var besætningens skyld, da de ikke havde været opmærksomme på søkortene.

Det var først muligt flere timer senere at få skibet fri igen, og på grund af skibets skader var det nødvendigt både at aflyse resten af turen og resten af sæsonens ture. Det medførte yderligere omkostninger for selskabet, som har anlagt sag i Canada med et krav mod skibets russiske ejere for knap 40 millioner kroner.

Ingen betaling fra Rusland
Det har ifølge Fogedrettens retsbog ikke været muligt for de russiske ejere at betale, og derfor vurderede det canadiske selskab, at arrest af skibet var nødvendigt for at sikre deres krav.

Der har tidligere været forsøgt at arrestere skibet i Portugal, men det nåede at afsejle, inden domstolene nåede at forkynde arresten, skriver TV2 Nord.

Skibet er ejet af en selvstændig organisation i Rusland P.P Shirshov Institute of Oceanology of Russian, hvis ejer er den russiske stat.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Jesper Christiansen, TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close