Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.10.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Kun 20 elever i hver klasse på Skagen Skole

Den maksimale klassekvotient på kommunens skoler er 28, men i praksis er tallet på Skagen Skole langt mindre. Det viser en opgørelse, som skolen har lavet efter et åbent hus for kommende elever.

 

- Flere forældre spurgte til det med klassestørrelserne, og vi har i gennemsnit 20 elever i hver 1.-9. klasse på Skagen Skole. De fleste klasser er på omkring 20 elever, fortæller afdelingsleder Torben Rahn Karstensen fra Skagen Skole.

I børnehaveklassen er der 25 elever, men der er fast to lærere på klassen, som meget ofte har opdelte aktiviteter, så børnene ikke er sammen i en stor gruppe hele dagen.

Ekstra lærere efter behov
I andre store klasser har Skagen Skole mulighed for at sætte to lærere på i dansk og matematik eller andre fag, så der er mulighed for at dele eleverne op i mindre hold og at arbejde med den enkeltes behov.

- Tildelingen af ekstratimer kører ikke efter en matematisk model, men efter det behov, lærerne oplever i klassen og hos den enkelte elev. Vi har løbende fokus på trivsel og på faglighed, og så sætter vi ekstra lærerkræfter ind der, hvor det er nødvendigt, siger Torben Rahn Karstensen.

Faglighed og trivsel hænger sammen
Det oplagte er, at en klasse med 25 elever har brug for en ekstra lærer nogle timer om ugen. Men der kan også opstå behov i en klasse med 17 elever, enten fagligt eller med trivslen i klassen.

- Trivsel og faglighed hænger uløseligt sammen. For at lære noget, skal man have det rart og være tryg ved klassen og skolen. Meget ofte bunder faglige problemer i dårlig trivsel, så det arbejder vi helt systematisk med i Skoledistrikt Nord. Vi har udviklet fælles metoder, som skolerne i Strandby, Ålbæk og Skagen løbende forfiner, fortæller distriktsleder Henrik Bonde Johansen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Skagen Skole

FOTO: Skagen Skole

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close