Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
27.08.2019 | Af: BLOG: Susanne Graae og Marie Møller Hansen

Kun ved at forstå stress, kan vi bekæmpe stress

Marie Møller Hansen og Susanne Graae: - Stress er en hormonel tilstand med ubalance i de hormoner, som har med vores stressniveau at gøre.
Susanne Graae, sygeplejerske, stresscoach, NLP Master og mindfulness-instruktør, og Marie Møller Hansen, fysioterapeut, kostvejleder og sundhedscoach, blogger på Kanal Frederikshavn.

 

I denne blog vil vi beskæftige os med temaet stress. Vi udgør en tværfaglig virksomhed i Frederikshavn, SUMA, som arbejder med behandling og forebyggelse af stress i virksomheder og i privat regi.

Vores mål er via bloggen at formidle viden om stress, herunder en dybere forståelse af stress, og hvordan stress håndteres mest hensigtsmæssigt.

Vores ønske er, at stress-symptomer, årsager, værktøjer til forebyggelse samt behandling af stress bliver formidlet let, forståeligt og brugbart.

De fremtidige blogs vil omhandle forskellige temaer indenfor stress. I denne måned beskriver vi, hvad stress er og årsagerne til stressen.

Stress er ikke en sygdom. Stress er en tilstand.

Stress er en hormonel tilstand med ubalance i de hormoner, som har med vores stressniveau at gøre. Der udskilles for mange såkaldte kamphormoner eller stresshormoner adrenalin og kortisol.

Stress er altså en naturlig reaktion, som forbereder os til at håndtere farlige, truende og usikre situationer.

Lidt stress af og til er helt i orden. Men hvis stressen hober sig op, oplever vi både fysiske og psykiske ændringer og kan udvikle sygdom.

Langvarig stress påvirker altså både vores arbejdsindsats, vores sociale liv og vores livskvalitet generelt.

Årsagerne til stress kan være mange og er forskellige fra menneske til menneske.

Stressårsager har ofte forbindelse til dine omgivelser- arbejdet, private problemer, konflikter, angst, sygdom i den nære omgangskreds med mere.

Andre stressårsager findes kun i dine tanker. Man kan fremkalde stress ved at forestille sig en mulig fare, en ubehagelig situation eller tænke tilbage på noget, som allerede er sket.

Her er årsagerne grupperet:

ARBEJDE:

Psykisk arbejdsmiljø
Stort arbejdspres
Mange ændringer
Værdikonflikter
Arbejdsnarkomani

PRIVAT:
Skilsmisse
Sygdom
Børn/partner
Rudekuverter
Trafikken

TANKER:
"Indre chef"
Bekymringer
Livsomstændigheder
Lavt selvværd
Negativitet

SMITTE:
Chef ->
Medarbejder
Kollega->
Kollega
Forældre-> Børn

Man kan også beskrive årsagerne som dråber i et glas. Dem kommer der mange af hver dag. Tømmes glasset ikke i tide, flyder det over, og man udvikler stress.

Vores erfaring er, at det ofte er pres eller udfordringer fra flere livsområder, der gør, at mennesker udvikler alvorlig stress. Det kan være en travl eller uoverskuelig periode på arbejdet samtidig med udfordringer på hjemmefronten.

Stress er en tilstand, der skal tages alvorligt, og jo før der sættes ind med den rette håndtering jo bedre.

Vi glæder os til at fortælle mere om stress i næste blog.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close