Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.08.2022 | Af: DEBAT-INDLÆG

Kurt Kirkedal om Venstre-forslag: Groft uansvarligt

Kurt Kirkedal (S): - Det fair og ok at ville noget andet, men at finansiere ændringerne med luftkasteller er ikke et ansvarligt parti værdigt.
Næstformand Kurt Kirkedal Jensen, Kultur- og Fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune, har skrevet dette indlæg: Kultur- og Fritidsudvalget behandlede budgettet for 2023 på vores møde i går. Det er en svær størrelse at få til at gå op.

 

Udvalget skal spare 6,3 millioner plus 9,3 millioner på diverse kørsel - kørsel, hvor udgiften til NT er langt den største del. Begge de voldsomme beløb er et must og dermed en bunden opgave.

Der skal ikke herske tvivl om, der bliver truffet beslutninger, der gør ondt at træffe. Beslutninger, som udvalget helst havde været foruden.

Allerede inden sommerferien besluttede et flertal i udvalget, hvor de 6,3 millioner skulle findes.

På vort møde i går stillede Venstres Lone Haugaard ændringsforslag til dette ved at reducere besparelsen med cirka 1,3 millioner. Det er fair og helt ok at ville noget andet, så vi var spændte på at høre, hvor Venstre ville/kunne finde alternative spareforslag.

Jeg må sige, jeg har været med til meget i mine år som kommunalpolitikker, men da Lone Haugaard sagde, at deres ændringsforslag skulle findes ved at reducere på kørselsomkostningerne, blev jeg og udvalget temmelig chokeret. Venstres forslag betyder, vi så skal finde 10,6 millioner på kørselsområdet i stedet for de 9,3 millioner, vi skal finde i forvejen.

Det er groft uansvarligt og ansvarsforflygtigende, da Lone Haugaard ved, det er en næsten umulig opgave at finde så store besparelser, som der allerede er lagt op til på kørselsområdet.

Det er så nemt at sige, man ikke vil være med til at tage ansvar for alle de 6,3 millioner, men det er politik, når det er værst, når man foreslår alternativ besparelser på et område, der i forvejen står foran voldsomme beslutninger.

Som jeg indledningsvis skrev, er det fair og ok at ville noget andet, men at finansiere ændringerne med luftkasteller er ikke et ansvarligt parti værdigt.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close