Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.01.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Lån til ombygning – her er tre gode råd til dig

Flere danske husejere vælger i dag at få foretaget ombygninger af deres boliger fremfor at investere i en helt ny bolig. I stedet for konstant at være på boligmarkedet i jagten efter en ny bolig vælger flere og flere danskere at blive bosiddende i deres første huskøb og således efter behov bygge til grunden eller selve boligen.

 

Er man glad for sin bolig, men står med et reelt pladsmangelsproblem, er denne løsning klart at foretrække, idet det forlænger tiden vi kan få glæde af vores boliger – også selvom der skulle komme en større familieforøgelse.

Ydermere vil disse huse i fremtiden kunne sælges til en højere pris på boligmarkedet, netop fordi de har fået foretaget en ombygning og derved stiger i værdi.

Alt i alt er der altså mange fordele at finde ved en ombygning af boligen. Det er dog som regel de færreste, der har opsparingen til at kunne finansiere en ombygning, og derfor er der flere, der tyer til optagelsen af et lån for netop at få realiseret sine boligdrømme.

I denne artikel vil vi gøre dig opmærksom på tre vigtige faktorer, du skal have in mente, før du beslutter dig for optagelsen af et lån.

Typen af lån er vigtig - et kreditlån er en mulighed
Når det kommer til lån, er der flere forskellige typer at vælge imellem alt afhængig af, hvad det skal bruges til. Ønsker du at låne et beløb til at ombygge din bolig, så er et lån til ombygning en mulighed flere danske boligejere vælger. Denne type af lån kaldes også et kreditlån eller forbrugslån, og der findes i dag mange forskellige låneudbydere, der hver især kan tilbyde dig et lån med dertilhørende omkostninger.

I dag er det blevet almindeligt at optage lån på nettet, og du kan derfor låne et kreditlån til en ombygning af dit hus ved hjælp af et par enkelte klik på din computer. Det er dog vigtigt, at du i første omgang har en god og ikke mindst realistisk idé om, hvor meget du har brug for at låne til at bygge på dit hus. Dette kan du forhøre dig nærmere om hos din udvalgte håndværker eller tømrer. Det er først, når du har et reelt tilbud fra en af de førnævnte fagmænd, at du kan tage en beslutning om, hvor stort et beløb, du har behov for at låne. Efterfølgende vil du gøre klogt i at skabe dig et overblik over, hvilke nærmere omkostninger der er forbundet med et kreditlån til en ombygning af hus. Dette kan du læse mere om herunder.

Vær opmærksom på omkostningerne ved et lån

Uanset hvilken låneudbyder du går til, vil der være omkostninger forbundet med et lån. Disse omkostninger vil naturligvis komme oveni det lånte beløb, og du ender derfor med at skulle betale mere, end det beløb du reelt låner. Omkostningerne kommer normalvis til udtryk som ÅOP, der står for den årlige omkostning i procent for et givent lån. Denne procentdel vil indeholde omkostninger, renter og gebyrer.

Når du derfor ønsker at optage et lån til at kunne bygge en tilbygning eller måske en ekstra etage på din ejendom, er det vigtigt, at du har dannet dig et overblik over, hvilke låneudbydere der kan tilbyde dig et lån, og ikke mindst hvor høje omkostningerne for et sådan lån ender med at blive per år. Dette er vigtigt, for at du kan vide dig sikker på, om du er i stand til at kunne tilbagebetale lånet i de forudbestemte rater, låneudbyderen kræver. Hvordan du undersøger, hvorvidt du kan tilbagebetale et lån samt hvorledes du forbereder din privatøkonomi på dette, vil du kunne læse mere om herunder.

Forbered din privatøkonomi på tilbagebetalingen af et lån
For at kunne bygge om på dit hus, kan det være nødvendigt at optage et kreditlån fra en låneudbyder. Er dette tilfældet for dig, et det uhyre vigtigt, at du i første omgang tager et kig på din privatøkonomi for at vide, om du er i stand til at tilbagebetale et lån til en ombygning. Her kan det være en god idé at tage et kig på dit budget og se på, hvorledes du kan inddrage en post med tilbagebetalingen af et lån.

Her kan det være nødvendigt at udarbejde en tilbagebetalingsplan forinden, som kan give dig et billede af, hvor mange penge du skal lægge til side hver måned til tilbagebetalingen af et lån.

Kan denne plan stemme overens med dit i forvejen eksisterende budget, vil det være muligt for dig at optage et lån, velvidende at du er i stand til at betale det tilbage. Giver dit budget dig derimod ikke det nødvendige råderum, er der også andre muligheder for at finansiere en ombygning.

Eksempelvis kan du tage et kig på, om der er nogle poster i dit budget, du kan skære ned på eller måske helt sortere fra. Således vil du opleve et større råderum hver måned, som du med fordel kan spare op af. På denne måde vil det med tiden blive muligt for dig at kunne finansiere dine drømmeprojekter for din bolig.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Partnertekst.dk

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close