Gå til hoved-indhold
25 januar. 2024

Lad os nu være helt ærlige, Christina…

  • 1 af 1
Af  Jan Bjeldbak

Byrådsmedlem Jan Bjeldbak har skrevet dette indlæg på vegne af Venstres byrådsgruppe i Frederikshavn Kommune: Her på Kanalen kommer Christina Lykke (SF) med flere oplysninger og påstande, hvor hun i bedste fald husker forkert.

For det første påstår Christina, at Venstre brokker sig over, at hun kritiserer regeringen. Det er ikke korrekt. På Kanalens Facebook-side kan enhver læse min kommentar til Christinas sidste indlæg. Her skriver jeg netop, at Christina er sin gode ret til at kritisere regeringen.

Pointen er derimod - som jeg også skriver - at det ikke hjælper ret meget, da lokalpolitikernes evne til at påvirke landspolitikken er begrænset. Det er nemt at råbe ad regeringen, men det ville hjælpe en del mere at lægge pres på byrådets socialdemokratiske flertal.

Her har jeg dog endnu til gode at opleve Christina kritisere den socialdemokratiske gruppes politiske prioriteringer. Ikke bare på folkeskoleområdet, men generelt. Det tillader jeg mig at undre mig over, og det håber jeg da også, vælgerne gør. Hvis partierne tilsyneladende er enige om alt, kan vi vel til sidst nøjes med ét parti…

For det andet er det ikke korrekt, hvad Christina oplyser om budgetforhandlingerne. Hun skriver, at Venstres “tidligere forhandler Peter Sørensen forhandlede sammen A, C, DF og SF til langt ud på aftenen på at finde den allersidste "krone" til folkeskolen.”

Christina må have glemt, at jeg deltog i de afsluttende forhandlinger sammen med Peter Sørensen, men det er da rigtigt, at Venstre kæmpede for at få flere penge til folkeskolen. Desværre lykkedes vi kun i begrænset omfang, for vi kunne nemlig ikke overbevise flertallet om f.eks. at flytte flere penge fra asfalt til folkeskolen. Så når Christina hævder, at “det, der var til overs, gik til folkeskolen”, er det heller ikke korrekt. En stor del af de penge, der kunne forhandles om, gik således til andre ting.

Helt sikkert er det dog, at de ekstra midler, der i budgetforhandlingerne blev givet til folkeskolen, var et af Venstres fingeraftryk.

Til sidst vil jeg sige, at jeg er tosset-glad for Christinas udmelding om, at hun til de næste budgetforhandlinger vil “lede efter hver en mønt til skolerne.” Som vi skrev i vores seneste indlæg her på Kanalen, vil vi det samme, og næste gang vil vi tosset-gerne gøre det sammen med SF.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...