Lær din sakselift bedre at kende
Har du en sakselift i virksomheden, du ikke føler, du udnytter helt til fulde? Ordet lift kan faktisk godt være lidt misvisende, for det antyder, at den kun kan bruges, når noget skal løftes op til noget andet – og det er slet ikke dets fulde potentiale. Har du for eksempel overvejet, hvor oplagt det er at bruge en sakselift som arbejdsbord? Det gør automatisk, at I har et rigtigt godt udgangspunkt for at skabe god ergonomi blandt medarbejderne.
Det er de færreste virksomheder, hvor medarbejderstaben består af mennesker, der alle er lige høje. Derfor er det naturligvis også nødvendigt, at borde og stole er indstillet forskelligt, så man ikke skal stå på tæer eller bukke sig ned for at arbejde i en behagelig position. Men hvis man samtidig gerne vil skifte rundt mellem arbejdsstationerne, kan det vise sig at være en udfordring.
Med et løftebord får I løfteudstyr, hvor I kan hæve og sænke bordene, som I vil. Det giver jer noget fleksibilitet og mulighed for, at medarbejderne kan skifte frem og tilbage mellem arbejdsstationer, uden det kræver det helt store at indstille dem rigtigt. Samtidig er det maskiner, der nemt kan betjenes af én person – modsat for eksempel kraner, der ofte kræver to.
Hvad betyder SWL?
Er du stødt på begrebet SWL i din jagt på en god sakselift til virksomheden? SWL står for Safe Working Load. Det er din guide til, hvordan løftebordet bruges korrekt. Det er vigtigt at overholde disse guides for at arbejdsbordet er sikkert at arbejde med. På hjemmesiden finder du en visuel illustration af SWL for løfteborde, så I kan arbejde sikkert med jeres emner på arbejdsbordet.
Når I vælger at indføre arbejdsborde, der kan hæves og sænkes, som det passer jer, og som kan erstatte mange tunge løft med brug af løftebordet i stedet, er I samtidig med til at håndhæve de reglementer, der findes om, hvor meget de enkelte medarbejdere faktisk må løfte – der er nemlig mange, der bliver overraskede over, hvor relativt få kilo, man faktisk må løfte. Her vil løftebordene hjælpe med at løfte jeres effektivitet, sikkerhed og arbejdsmiljø.
Sammenhæng mellem fysisk og psykisk arbejdsmiljø
En ting er, at I har fået styr på mange af de fysiske ting i virksomheden. Det er alt sammen noget af det, der peger i den rigtige retning mod en virksomhed, hvor alt bare kører på skinner. Adskillige tests og studier har dog også vist, at der er en klar sammenhæng mellem det fysiske og det psykiske arbejdsmiljø – og det er heldigvis noget af det, I kan vende til jeres fordel.
Har I overvejet, at det, at I giver jeres medarbejdere gode forudsætninger for sunde arbejdspositioner, kan være med til at gøre, at de også føler sig mere trygge ved deres opgaver? Tryghed og tillid i arbejdet gør helt automatisk, at man føler sig mere hjemme, og det kan være de små ting, der i sidste ende er med til at øge effektiviteten og ultimativt jeres omsætning – så det er værd at have med i overvejelserne.