Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.11.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Landsretten frikender Henning Kjeldsen og co.

Landsretten har i dag frikendt Henning Kjeldsen fra Skagen.
Henning Kjeldsen fra Skagen og syv medtiltalte erhvervsfiskere samt deres involverede rådgivere er mandag blevet frifundet i en sag om snyd med fiskekvoter af Vestre Landsret.

 

Henning Kjeldsen blev sidste år i december ved byretten i Holstebro idømt en bøde på 54 millioner kroner og et krav om konfiskation på 162,5 millioner kroner for gennem stråmænd at have skaffet sig adgang til langt flere fiskekvoter, end loven tillader.

Han ankede dommen til Landsretten, der nu har omstødt dommen til frifindelse, samtidig med at man har ophævet konfiskationen af de 162,5 millioner kroner.

Henning Kjeldsens rådgivere - revisor Jørgen Riise, Thyborøn, og advokat Lars Espersen, Frederikshavn - blev i første omgang fundet skyldige for at have kendskab til og medvirke til overtrædelserne. De blev idømt bøder, der varierede mellem en til tre millioner kroner. De er nu også blevet frifundet.

Landsretten fandt de forhold, der var rejst mod alle tiltalte i sagen, som ikke-strafbare, oplyser Landsretten i en pressemeddelelse.

Udover Henning Kjeldsen er de to fiskere, som begge var dømt for at have fungeret som stråmænd ved Retten i Holstebro, ligeledes blevet frikendt. De var idømt bøder på 500.000 kroner og 2,5 million kroner i byretten.

Advokat Olaf Koktvedgaard fra Bruun & Hjejle har repræsenteret de tiltalte fiskere i sagen herunder Henning Kjeldsen.

Han oplyser til finans.dk, at Henning Kjeldsen ikke selv vil kommentere sagen, men han siger, at de frifundne er glade og tilfredse med dommen.


- Vi syntes, vi havde ret fra starten. Det har bare taget noget tid at få ret. Det vil være en meget forkert tilgang. Det er et fuldstændig grundlæggende princip i retsplejen, at man kun kan straffes, hvis det er klart og tydeligt i loven. Dér siger landsretten, at det var det ikke, siger Olaf Koktvedgaard til finans.dk.

Henning Kjeldsen har for nylig offentliggjort to store byggeprojekter i Skagen. Han vil opføre et hotel- og feriecenter med wellness i luksusklasse i Lille Skagen. På havnen investerer han i en udstillings- og eventbygning til Maskinrummet, som er et unikt museum med en udstilling af blandt andet gamle skibsmotorer og meget andet med relation til det maritime.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close