Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
28.06.2020 | Af: Michael Frederiksen

Studenter fra Fr.havn viste afdød stor respekt

OPDATERET KL. 16.00: En lastbil fyldt med nybagte studenter fra Frederikshavn Gymnasium bliver hædret på Facebook, fordi de i går viste den største respekt, da de tilfældigvis kørte forbi Sæby Kirke i Strandgade under afslutningen på en bisættelse.

 

- Hvis nogle af de studenter, der passerede Sæby Kirke lige omkring middag lørdag - eller deres forældre - skulle læse disse linjer: tak fordi I midt i jeres jubel fandt det passende at standse festen et kort øjeblik i respekt. Det rørte de nærmeste pårørende og alle os andre. Så kære unge studenter: I får hermed alle sammen en ekstra karakter, et rent 12-tal i ordentlighed, høflighed og dannelse.

Sådan skriver Mikael Justesen, direktør på TV2/Nord, i et opslag på Facebook, som i skrivende stund er delt over 15.000 gange og har 2.272 kommentarer.

Ved afslutningen af den smukke bisættelse i Sæby Kirke i dag, skulle de nærmeste pårørende bære kisten det sidste stykke til rustvognen. I det øjeblik kisten kommer til syne i kirkedøren, passeres kirken af en lastbil med en flok nye studenter på ladet. Ifølge Mikael Justesen var afstanden til rustvognen maksimum fem meter.

- Jeg når lige at tænke: åh nej, meget uheldig timing i dette meget højtidelige øjeblik - og jeg skæver op til de mange hvide huer. Men de er der ikke. Eller jo, men de er taget af hovederne. Studenterne står bomstille med huerne i hånden og front mod kirken, mens de passerer rustvognen og følget. Musikken er slukket, båthornene holder pause. Først da lastbilen har rundet kirken og drejet væk, går festen i gang igen, skriver Mikael Justesen.

Hele det store følge bemærkede studenternes gestus, og det var selvfølgelig et stort samtaleemne ved den efterfølgende kaffe.

Studenterne kommer fra den maritime klasse 3.N. på Frederikshavn Gymnasium.

- Vi kunne se, at flaget ved kirken var på halv, og at der var ved at blive båret en kiste ud. Som en fælles beslutning blev der skruet ned for musikken, og vi tog huerne af, da vi kørte forbi kirken, siger Karl Primdahl, en af 21 studenter fra 3.N., til TV2 Nord.

Han fremhæver klassens sammenhold, fordi de som maritim klasse har rejst meget sammen og kender hinanden godt.


 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close