Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
17.08.2021 | Af: Marcus Linkhorst

Lauritzen: Anledning til optimisme i Venstre

Karsten Lauritzen var i går forbi Dybvad, da Venstre i Frederikshavn holdt det årlige sommermøde. Kanal Frederikshavn tog forbi sommermødet for at møde gruppeformanden til en snak om den aktuelle politiske situation og det kommende kommunalvalg.

 

For to år siden var undertegnede også til sommermøde på Knudseje. Dengang var det Jakob Ellemann, der var forbi, mens Venstre var i et formandsopgør. Dengang sagde Jakob Ellemann, at det ikke så særlig elegant ud. Men i år er det mere kedeligt, fortæller Karsten Lauritzen ovenpå Venstres overståede sommergruppemøde.

- Det er lidt småkedeligt. Jeg tror dog, at kedeligt er godt. Der er jo mange, der gerne vil have, at politik skal være et show, men det tror jeg grundlæggende ikke, at der kommer noget godt ud af. Så der er ro på. Både i Venstre som parti, men også i vores folketingsgruppe. Men det er ikke så spændende som skandaler og person-snak.

Selvom Lauritzen fortæller, at det er kedeligt uden interne skænderier i Venstre, er han naturligvis glad for, at de igen kan diskutere den politik, der skal føres. Det giver også et håb i gruppeformanden.

- Der er nogle person-spørgsmål, der har fyldt for meget. Det er ikke derfor, at mange er i politik, og det er heller ikke det, vælgerne forventer. Det er, at vi diskuterer politik. Hvad vil vi? Og så kan man jo have forskellige holdninger til, hvad vi skal mene, og det har vi fortsat i Venstre - der er højt til loftet og langt til døren. Men det er jo dejligt at kunne fokusere på politikken - også andet end corona. Det giver anledning til optimisme i Venstre.

Ikke så pessimistisk omkring kommunalvalg
13,7 procent af stemmerne. Det er ikke mange stemmer, når det handler om Venstre. Men det er nu engang virkeligheden for det gamle parti. I hvert fald hvis man skal tro på mandagens meningsmåling fra Voxmeter.

Men det kommer sig ikke at kommunalpolitik, men derimod den politik, der bliver ført på Christiansborg. Derfor er Karsten Lauritzen heller ikke bange for at se den måling frem mod et kommunalvalg.

- Der viser forskning heldigvis, at vælgerne godt kan kende forskel på lands- og kommunalpolitik, så derfor er jeg ikke så pessimistisk omkring et kommende kommunalvalg. Det er jo ikke så nemt at vippe den siddende borgmester af pinden, men at få et godt valg, det, tror jeg, er muligt for Venstre. Det vil det også være til næste folketingsvalg, hvis vi bliver ved med at have fokus på politik.

Hvad skal Mette Hardam så gøre, når det ikke er så nemt? Hun står i lidt samme situation som Venstre, der siden corona-krisens start har haft svært ved at udfordre Mette Frederiksen. Derfor mener Karsten Lauritzen godt, at Mette Hardam kan ringe til Venstres formand, Jakob Ellemann.

- Hårdt arbejde og så fortælle, hvad Venstre og hun vil. Så tror jeg, man kan sikre Venstre et godt valg. På sigt - hvis ikke ved dette valg - så tror jeg, der er gode muligheder.

Inden sommergruppemødet kom Venstre med et forslag, der omhandler dimittendsatsen, og ved sommergruppemødet kom de med et udspil, der omhandler praktiserende læger, og det er ifølge Karsten Lauritzen vejen frem mod kommunalvalget.

- Det er ved at komme med konkrete forslag. Her til sommergruppemødet er vi jo kommet med et forslag om manglen på praktiserende læger, som gør, at den læge, du er hos, kan du ikke skifte fra, og det synes vi er mærkeligt, så der skal vi have uddannet flere læger og have flere praktiserende læger, så man har et reelt frit valg, siger han og fortsætter: 


- Det tror jeg, at nogle danskere godt kan se sig selv i, så hvis vi kan gøre det til virkelighed, så tror jeg, at nogle vil fatte sympati og sætte krydset ved os. Der er en del vælgere, der tidligere har stemt på Venstre, og hvis vi fortæller, hvad vi vil, tror jeg, at en del vil overveje at vende tilbage.

Nu har jeg læst jeres udspil. Det handler blandt andet om, at de praktiserende læger skal uddannes i hele landet. Men risikerer I ikke, at de flytter til de store byer efter uddannelsen er slut?

- Det viser sig jo, at en del af dem, der bliver uddannet i Aalborg, bliver i Nordjylland, og typisk sker der jo det, at man finder sin ægtefælle, mens man læser, og det er jo der, det kan være svært at hive en københavner til Nordjylland - det er lige så svært som at hive en nordjyde til København, så det, at man kan uddanne sig i Nordjylland, tror jeg gør det lettere at få læger til at blive. Man kan godt tvinge dem, men jeg tror ikke, det er vejen frem.

Ud over ydelser og praktiserende læger kommer Venstre også med et udspil op til kommunalvalget, fortæller Karsten Lauritzen, der vil være pennefører på forslaget.

- Vi kommer med et udspil om landdistrikter, hvor man sikrer livet på landet. Det kommer op til kommunalvalget, og det handler om, at det skal være godt at bo i storbyer, men også hvordan man sikrer livet på landet. Så kommer vi også med reformudspil ud over det, vi er kommet med på ydelsesområdet. 


Kommunal- og regionsrådsvalget er tirsdag 16. november i år, og Mette Hardam er Venstres spidskandidat i Frederikshavn Kommne.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Marcus Linkhorst

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close