Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.02.2020 | Af: Michael Frederiksen

Laustsen: La' Murer Kjeld ombygge miljøskibene

Skandalen med de to miljøskibe Sif og Frigg fortsætter på syvende år, og nu er folketingsmedlem Bjarne Laustsen mere end rasende. En fejl hos Kammeradvokaten betyder, at det udbud på ombygning af de to miljøskibe, som blev offentliggjort 31. juli 2019, skal gå om.


 

Miljøstyrelsen købte Sif og Frigg i England i 2013, men de to skibe har endnu ikke sejlet en sømil eller taget én eneste vandprøve.

- Jeg er hverken rystet eller ked af det. Jeg er aldeles rasende over sådan en klamphugger, som vi skatteborgere har givet en god uddannelse og betalt tårnhøje salærer til, samtidig med at de små værfter - som JOBI Værft i Strandby - var klar til at underskrive en kontrakt til de millioner, som Miljøstyrelsen havde afsat, siger Bjarne Laustsen.

Miljøministeriet oplyser mandag, at udbuddet skal gå om, fordi Kammeradvokaten har lavet en fejl.

- Det er en fejl, som han endda har indrømmet, men det hjælper ikke hverken dygtige medarbejdere eller værftsejerne, der har investeret flere hundrede tusinde kroner og stillet mange millioner i bankgaranti bare for at få lov til at hjælpe Miljøstyrelsen og Kammeradvokaten ud af en penibel situation. Det nærmer sig IC 4-skandalen i tåbelighed og inkompetence, mener Bjarne Laustsen.

Kammeradvokaten har lovet at lave et nyt udbud uden beregning, men Bjarne Laustsen har den holdning, at det var bedre, han betalte pengene tilbage.

- Så kan vi deale med folk, der kan deres håndværk som smedene på JOBI Værft. Eller måske skulle vi give jobbet til Murer Kjeld i Lønstrup. Han kunne flytte et fyr med blot et håndtryk med underleverandøren. Det var der nogen, der godt kunne lære af. Skal tilliden rettes op, skal kammeradvokaten selv rage kastanjerne ud af ilden. Det skal vi ikke vente endnu et halvt år på eller betale for, fastslår Bjarne Laustsen.

De to katamaranskibe Sif og Frigg har siden slutningen af 2015 haft fast plads i Svendborg. De har nemlig ikke tilbagelagt en eneste sømil eller taget en eneste vandprøve, som var deres formål, da Miljøstyrelsen i 2013 købte dem i England for knap 17 millioner kroner.

I 2018 kom Jobi Værft med et bud på ombygningen, men prisen var dobbelt så høj, som Miljøstyrelsen havde budgetteret med, og man aflyste derfor igen planerne.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close