Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
03.03.2021 | Af: Michael Frederiksen

Liga-nedrykkere får ros af topholdets cheftræner

Vendsyssel Håndbold rykkede i aften - i næstsidste spillerunde - definitivt ud af Bambusa Kvindeligaen. Det skete efter en glimrende indsats mod topholdet Odense Håndbold, som vandt 33-25.

 

Vendsyssel var blot bagud med 12-13 efter en første halvleg, hvor fynboernes hollandske landsholdskeeper Tess Wester direkte droppede tre afslutninger fra distancen. Hun blev derfor flået ud ved stillingen 8-8. Ind kom Iben Hesseldal, og hun fik en hovedrolle, da anden halvleg blot var to minutter gammel.

Måltavlen i DRINX Arena viste 13-15, da hjemmeholdets bedste spiller i aften, Mette Brandt Nielsen, ramte Iben Hessedal direkte i ansigtet på et straffekast. Rødt kort til Vendsyssel-spilleren.

- Som jeg ser det, var der rødt kort, men ingen skyder jo målmanden i ansigtet med vilje. Det er, hvad der sker, og hun betaler prisen helt efter reglerne, mente Odenses cheftræner, Ulrik Kirkely.

Indtil 13 minutter før tid førte Odense kun med fire mål, men det endte altså med en sejr på otte mål til det fynske tophold,  som lod landsholdsmålmand Althea Reinhardt sidde på bænken i hele kampen, mens landsholdsspilleren Mie Højlund slet ikke var med i truppen.

Nederlaget betyder, at Vendsyssel rykker ned i 1. division. Oprykkerne har i 10 kampe været foran i pausen eller anden halvleg, men det er blot blevet til tre point.

Efter jul har Skanderborg ikke hentet ét eneste point. Vendsyssel er dog tre point efter midtjyderne, og med kun én kamp igen, er oprykkernes skæbne beseglet.

Er Vendsyssel det dårligste hold i landets bedste række?

- Stillingen lyver jo aldrig, men vi har lige spillet en kamp, hvor de gav os rigtig fin modstand. De har mange fine spillere. Jeg oplevede i hvert fald i dag et hold, som har givet os lige så stor modstand som andre af de fire hold i bunden. Forhåbentlig kan de lokale kræfter samle sig, så Vendsyssel igen får et ligahold, siger Ulrik Kirkely.

Han roste de sortklædte for en fin præstation mod de orangeblusede fynboer.

- Der er faktisk fin disciplin og flow på deres ting, og de kom med et stort tryk. Selv om de ligger, hvor de ligger, troede de stadig på, at de kunne drille os, og det var jo også deres absolut sidste chance. Det har jeg stor respekt for, udtaler Odenses cheftræner.

Hvad har været Vendsyssels største udfordring?

- Det handler meget om, at de er unge, og når man møder de bedste i ligaen, betyder erfaring meget. Det er vigtigt, når man skal tage de rigtige beslutninger på de rigtige tidspunkter, men grundlæggende gør de det godt, fastslår Ulrik Kirkely.

Vendsyssel fyrede sin cheftræner, Kent Ballegaard, efter syv kampe, hvor det blev til ét point. Målet med den fyring var selvfølgelig at redde sig i Bambusa Kvindeligaen. Den mission mislykkedes. Med Thomas Kjær som cheftræner er det kun lykkedes at hente yderligere to point i 18 kampe.

Vendsyssels målscorere:

Mette Brandt Nielsen 6
Christina Pedersen 5
Sofie Sletskov 3
Mette Bejder 3
Henriette Hansen 2
Steinunn Hansdottir 2
Pernille Brandenborg 2
Sara Madsen 1
Sofie Lassen 1

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close