Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.11.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Lilly overrakte ærefuld pris til Bodil Jørgensen

Lilly Pedersen (t.h.) ses her sammen med Bodil Jørgensen i Esbjerg.
Formand Lilly Pedersen, Frederikshavn Teaterforening, havde i weekenden æren af at overrække prisen til Årets Skuespiller, Bodil Jørgensen, ved Danmarks Teaterforeningers seminar i Esbjerg.

 

I sin tale til Bodil Jørgensen sagde Lilly Pedersen blandt andet:

"Årets turné-skuespiller en kvinde, en af de tre stærke, skønne kvinder på scenen i Rikke Wölcks stykker "Maddiker" fra Folketeatret - den ene af dem er Årets turnéskuespiller, nemlig Bodil Jørgensen som Helene.

Hun gør ikke meget væsen af sig med den grå cardigan svøbt om sig og de næsten lydløse bløde sko. Lidt usynlig og med en smule distance til omverdenen. Måske er det sygeplejerskens lod? At give, men ikke få opmærksomhed?

Eller også er det mange års ægteskabelig træning. I at undgå de slag, ægtemanden tildeler hende med jævne mellemrum. Og bagefter, når de blå mærker både på kroppen og sjælen er en realitet: At skjule, tildække og gemme."

Dette og meget mere fik Bodil Jørgensen til at tage imod prisen med en overstrømmende glæde, og de stående applauser fra en fyldt sal gjorde, at det blev til et magisk øjeblik.

De tre hektiske dage i Esbjerg med deltagelse af Frederikshavn Teaterforening er med til at sikre, at også Nordjylland kommer på kortet over de steder, hvor de store landsdelsscener træder op, og hvor teaterkulturen ikke glemmes.

- Vi ønsker at sætte fokus på, at kultur er en investering i alle de faser af livet, vi befinder os i. Vi kan aldrig tilbyde kultur nok, når vi har mulighed for det. Kultur binder os sammen og skaber grobund for mental sundhed, mener Lilly Pedersen.

Alle teaterforeninger er båret af frivillige kræfter.

- det vigtigste udgangspunkt er, at vi sammen med de respektive kommuner finder en måde at samarbejde på, således at alle potentialer udnyttes bedst muligt. Den største udfordring er, at vi skal have vores kommende gæster op af sofaen og tage en tur i teatret og ikke ind på Netflix. Det er vores opgave at gøre os attraktive, så vi bliver valgt til, pointerer Lilly Pedersen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close