Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
08.03.2023 | Af: Kanal Frederikshavn

'Lisser' har klaget til Planklagenævnet

- Min grillbar har ligget på havnen i over 50 år. Den er her for at servicere havnens folk. Det vil jeg da mene er havnerelateret, siger Elisabeth Amtoft Svendsen.
Elisabeth Amtoft Svendsen har klaget til Planklagenævnet over Frederikshavn Kommunens afslag på hendes ansøgning om en udvidelse af grillbaren Fisk og Grill på Frederikshavn Havn fra 54 til 137 kvadratmeter.

 

Inde i grillbaren er pladsen trang, og kunder venter ofte udenfor. Hver dag kommer havnearbejderne troligt for at hente deres frokost, for grillen er populær blandt havnearbejderne. Når klokken rammer 11.30, er der frokostpause på havnen, og så vælter det ind med folk i kedeldragter.

- Vi kan jo ikke være her nogen af os. Jeg er nødt til at tage min mad med hjem eller over i firmaet for at spise, for der er ikke plads til at spise her, siger Jesper Jensen, der arbejder som lagerarbejder hos Norisol, til TV2 Nord.

"Lisser", som Elisabeth Amtoft Svendsen kaldes, vil derfor gerne have lov til at udvide grillbaren fra de nuværende 54 kvadratmeter til 137 kvadratmeter plus en tagterrasse. Frederikshavn Kommune har sagt nej til udvidelsen. Lokalplanen siger nemlig at aktiviteterne i området skal være havnerelaterede. Det mener de ikke, at grillbaren er.

- Vi har valgt, at det dernede er en industrihavn. Det er ikke et restaurationssted. Dem, der var der før vi lavede lokalplanen vedrørende industrihavnen, de kan selvfølgelig være der, og det var grillen, siger Peter E. Nielsen (A), formand for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune til TV2 Nord.

Hverken ejer eller kunder forstår afslaget. De mener, at kommunen hindrer en virksomhed med succes i at vokse.

- Min grillbar har ligget på havnen i over 50 år. Den er her for at servicere havnens folk. Det vil jeg da mene er havnerelateret, siger Elisabeth Amtoft Svendsen.

- Jeg synes, det er ærgerligt at man ikke støtter op om det lokale erhvervsliv. Om det er en grillbar eller et værft, det er akkurat det samme, mener Johnny Studsgaard, der hver dag svinger forbi grillbaren for at en snak og en hotdog, skriver TV2 Nord.

Afslaget fra kommunen handler om at beskytte de industrivirksomheder, der ligger på havnen. Det er virksomheder, som ofte støjer og støver. Ifølge Peter E. Nielsen er det vigtigt at antallet af mennesker, der besøger grillbaren ikke bliver større, og det vil det blive, hvis grillbaren udvider, mener han.

Virksomhederne kan i værste fald miste deres miljøgodkendeler, hvis grillbaren for lov til at udvide, og det i så fald koste arbejdspladser, lyder det fra politikeren.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close