Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.05.2021 | Af: Michael Frederiksen

Livestream: Fejring af Danmarks befrielse

I aften er det 76 år siden, at den danske radiospeaker Johannes G. Sørensen via BBC's dansksprogede nyhedsudsendelse meddelte den danske befolkning, at de tyske tropper i Danmark havde overgivet sig.

 

Igen i år er fejringen af Danmarks befrielse udfordret af corona-restriktioner. Frederikshavn Kommune og Frederikshavn Byfond går derfor alternative veje og livestreamer fejringen på kommunens Facebookside fra fra kl. 19:15 til cirka 20:00.

Der sendes fra et "hemmeligt udendørs sted" i kommunen, så arrangørerne er sikre på at kunne overholde forsamlingsforbuddet. Med dagens vejrudsigt bliver det dog næppe et problem. Den står på store mængder regn og kraftig vind.

Borgmester Birgit S. Hansen holder frihedstalen, og bagefter interviewes Mette Marie Nedermark. Hun fortæller om, hvordan det var at være barn under Sovjetunionens bombardement af Bornholm få dage efter, at resten af Danmark var blevet befriet.

Aftenen byder endvidere på afsløringen af det 30. værk i Frederikshavn Poesipark samt tre sange med sangerinden Tina Siel fra Strandby, der akkompagneres af Knud Erik Thrane fra Frederikshavn.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Frederikshavn Kommune

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close