Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
28.07.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Livreddede aktion på Skagen Sønderstrand

Et revlehul er som udgangspunkt ikke farligt, hvis man ved, hvordan man skal tackle det.
TrygFondens livreddere gennemførte i sidste uge en livreddende aktion på Skagen Sønderstrand, hvor livredderne spottede en windsurfer på vej ud i fralandsvind.

 

Livredderne advarede ham om faren forbundet med fralandsvind, men han var fastbesluttet på at gå på vandet. Livredderne holdt øje med ham, og da han drev 400 meter ud, havde han problemer med at komme op på boardet.

Livredderne tog båden ud til ham og samlede ham og udstyret op. De sejlede herefter ind til kysten og fik en snak om fralandsvind.

TrygFonden Kystlivredning - uge 30 i Nordjylland:
• Blokhus: 0 livreddende aktioner, 3 førstehjælpsaktioner, 10 forebyggende aktioner og 305 oplysende indsatser

• Løkken: 0 livreddende aktioner, 6 førstehjælpsaktioner, 13 forebyggende aktioner og 100 oplysende indsatser

• Tornby: 0 livreddende aktioner, 0 førstehjælpsaktioner, 4 forebyggende aktioner og 105 oplysende indsatser

• Palmestranden: 0 livreddende aktioner, 5 førstehjælpsaktioner, 11 forebyggende aktioner og 205 oplysende indsatser

• Sønderstrand: 1 livreddende aktion, 24 førstehjælpsaktioner, 0 forebyggende aktioner og 315 oplysende indsatser

• Tversted: 0 livreddende aktioner, 3 førstehjælpsaktioner, 0 forebyggende aktioner og 171 oplysende indsatser

Selvom man er kommet på den samme strand i mange år, kan man stadig blive overrasket. I sidste uge blev en ældre mand fanget i et revlehul ved en strand, hvor han har badet gennem 54 år. Livredderne oplever hvert år, at revlehuller skaber farlige situationer og opfordrer alle til at bade mellem flagene, hvor badeforholdene er forsvarlige, og livredderne kan holde øje.

Hvert år er revlehuller ved de danske kyster årsag til ulykker og farlige situationer. Et revlehul er en fordybning i strandens revler, og under bestemte vind- og bølgeforhold kan der opstå en udadgående strøm, der fører vand ud fra stranden. Det er netop denne strøm, der kan være farlig, hvis man bliver fanget i den og begynder at kæmpe imod.

- Et revlehul er som udgangspunkt ikke farligt, hvis man ved, hvordan man skal tackle det. Men begynder man at svømme mod strømmen for at komme ind mod land, kan det blive rigtig farligt. Selv stærke og erfarne svømmere er druknet i udmattelse, fordi de er gået i panik og har forsøgt at kæmpe imod strømmen. Det bedste, man kan gøre, er at bevare roen og svømme til siden langs stranden og bruge bølgerne til at komme ind igen, fortæller Lasse Serup Jensby, driftsleder i TrygFonden Kystlivredning, og fortsætter:

- Hvis man ser andre blive fanget i et revlehul, så er det igen vigtigt at bevare roen og danne sig et overblik over situationen. Er der mulighed for at kontakte en livredder, så gør det, og ellers ring 1-1-2. Kast gerne noget, der kan flyde, ud til den nødstedte, for eksempel en redningskrans, og råb, at vedkommende skal bevare roen og forsøge at svømme til siden. Mange er selv druknet i et forsøg på at redde nogen ud af et revlehul, så det er vigtigt, at man også selv bevarer roen og tænker klart. Er du alene og ser dig nødsaget til at gå i vandet, så husk at ringe 1-1-2 først, find om muligt et flydemiddel og bjærg nødstedte ud af faren.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close