Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
16.02.2021 | Af: Michael Frederiksen

Lokal genstartspakke på 2,3 millioner kroner

Handelsstandsforeningerne får samlet et tilskud på 800.000 kroner til genstart.
Der er politisk enighed i Frederikshavn Kommune om at investere 2,3 millioner kroner i en lokal genstartspakke.

 

- Der er statslige hjælpepakker, men der kan være behov for kommunale hjælpepakker. Der tales naturligvis med en vis forventning om, at Danmark genåbnes. Men der er også bekymring for, hvordan vi igen kommer op i gear i forhold til handel, aktivitet, fælleskaber og så videre, udtaler borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune.

Politikerne i Frederikshavn Kommune er enige om følgende:

- At de tilskud, der er på det kommunale budget til foreninger, museer med mere, også udbetales i 2021 uanset mulighed for aktivitet eller ej grundet corona-nedlukningen

- At kommunen er klar til dialog og eventuelt at holde hånden under med et økonomisk tilskud til arrangementer og lignende, hvor man direkte er truet på eksistensen. Der vil blive set på bankbøger, udgifter og muligheder for overlevelse. Der er afsat 500.000 kroner som ramme

-At kommunen afsætter 800.000 kroner til genstart af handel, annoncering, markedsføring og publikumsaktiviteter gennem handelstandsforeningerne:

Sæby, Skagen og Frederikshavn 200.000 kroner hver
Ålbæk, Strandby, Dybvad og Østervrå 50.000 kroner hver.

Derudover er der en restpulje på en million kroner til noget, som man ikke kunne forudse som konsekvens af nedlukningen.

Finansieringen af tilskud til foreninger, museer og så videre er allerede budgetlagt. De ekstra til handlen og til afhjælpning af særskilte udfordringer i akut krise og reservepuljen kommer fra puljen by og opland.

Der skal ske direkte henvendelse til ledelsessekretariatet i kommunen, hvis man har behov for dialog med kommunen om trussel på eksistens for aktivitet eller lignende.

- Vi ønsker med dette at understøtte muligheden for en god start i kommunen, når det igen bliver muligt, siger Birgit S. Hansen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close