Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.04.2021 | Af: Michael Frederiksen

Lokalplan for Sæby Bakker: V kræver ny vej

Her ses - med grønt - den nye vej, som Venstre kræver etableret.
Venstre stemte i dag imod den indstilling, som sender lokalplanen for et nyt boligområde i Sæby Bakker i offentlig høring i otte uger, da det er et ufravigeligt krav fra Venstre, at der skal laves en ny adgangsvej til området.

 

Venstre stillede i Plan- og Miljøudvalget et ændringsforslag om en ny vej mod nord ad Langtvedvej. En vej, som skal forbindes med ny vej, direkte til Frederikshavnsvej. Socialdemokratiet stemte dog imod Venstres forslag.

"Ja-hatten” og "rettidig omhu" i lokalplanen for Sæby Bakker har lige så lidt til fælles som smoking og gummistøvler. Det mener Venstre i Frederikshavn Byråd.

- Der er sagt og skrevet meget om lokalplanen for Sæby Bakker, og lad det være slået fast fra starten: Venstre vil altid gerne være med til at udvikle vores kommune, herunder også Sæby Bakker, så her tager vi bestemt "ja-hatten" på. Men så er der lige den med "rettidig omhu". Her kommer politikernes ansvar virkelig på prøve, for der er jo en årsag til, at vi kaldes et planudvalg, udtaler Peter Sørensen (V), formand for Plan- og Miljøudvalgeti Frederikshavn Kommune.

Venstre mener, at et ja til indstillingen fra teknisk direktør Thomas Eriksen er ensbetydende med, at Venstre accepterer at efterlade åbenlyse problemer og omkostninger til fremtiden.

- Og det kan vi ikke være bekendt. Derfor siger Venstre helt klart, at vi gerne ser Sæby Bakker-projektet realiseret, men at der er trafikale udfordringer, vi må løse først, fastslår Peter Sørensen.

Venstre mener, at en ny vej skal etableres som forudsætning for lokalplanens endelige godkendelse.

- Og her skal en medfinansiering fra bygherre naturligt indarbejdes i udbygningsaftalen, siger Mette Hardam, gruppeformand Venstre.

Finansieringen af den selvstændige vej skal indarbejdes i de kommende budgetter for Frederikhavn Kommune.

- Når vi vil udvikling, må vi være opmærksomme på, at det ikke er gratis, men lige så opmærksomme på, at manglende planlægning oftest viser sig at være meget dyrere, lyder det fra Mette Hardam.

At stå fast på rækkefølgen "vej før lokalplan" kan måske være vanskeligt at forstå i et valgår.

- Men i Venstre vælger vi, i stedet for valgteknisk udenomssnak, at pege direkte på udfordringen, nemlig at kommunen må prioritere at lave en vej, når der planlægges for "en helt ny bydel" (360 boliger), siger Mette Hardam.

Venstre er opmærksom på, at dette naturligvis ikke er det, som bygherrerne forventer, for i deres supplerende redegørelse skriver de: ”Allerede for flere måneder siden fik projektudvikler tilkendegivelse fra politisk side om, at det var ok at begynde at sælge parcelhusgrunde!"

- Det er vigtigt for Venstre at gøre opmærksom på, at en sådan tilkendegivelse ikke er noget, vi kender til - og i øvrigt heller ikke bifalder, da den jo sådan set lader hånt om den politiske proces, mener Mette Hardam.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close