Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.08.2022 | Af: DEBAT-INDLÆG

Lone, nu kan vi ikke trække det længere

Kasper Bagnkop (S): - Skolerne skal vide, hvor vi vil hen omkring distrikterne. Vi andre står ved vores beslutning. Venstre bakkede, da det kom til stykket.
Næstformand Kasper Bagnkop (S), Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn Kommune, har skrevet dette indlæg: Vi ønsker at skabe lokal forankring og beslutningskraft tæt på børnene, forældrene og medarbejderne, hvor nedlæggelse af de fire distrikter og oprettelser af 10 "nye" skoler vil etablere lokale skolebestyrelser, MED-udvalg og andre fora, som kan give mulighed for decentrale og hurtigere beslutninger til gavn for børnene.

 

Vi har lyttet i valgkampen og efterfølgende til input om strukturen. Hele Børne- og Ungdomsudvalget (SF, Venstre og Socialdemokratiet) har gennem måneder arbejdet med muligheder og udfordringer i at nedlægge distrikterne og sikre lokal beslutningskraft og ejerskab på skolerne og ved fjernelse af et ekstra ledelseslag.

Nu vil Venstres Lone Haugaard i udvalget dog mere proces. Hun er enig med os andre i udvalget, udtaler hun, men hun vil mere proces?

Lone, nu kan vi ikke trække det længere. Vi ved, hvad vi vil (nogle af os), og vi kan ikke udskyde ansvar og beslutning ved processer.

Vi kan ikke byde vores ansatte at "processe" mere. Skolerne skal vide, hvor vi vil hen omkring distrikterne. Vi andre står ved vores beslutning. Venstre bakkede, da det kom til stykket.

Vi ønsker altid at inddrage medarbejdere og forældre, så vi sammen kan skabe de bedste vilkår for et godt børneliv, som kan skabe et godt fundament for voksenlivet. Vi vil gerne tale om muligheder og udfordringer, så vi kan lave indsatser og prioritere, hvor de giver mening for de enkelte institutioner, men det kræver valg og fravalg for at finde økonomiske muligheder.

Og de valg skal politikere turde træffe og ikke trække i langdrag med processnak.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Frederikshavn Kommune

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close