Gå til hoved-indhold
03 december. 2023

Lyt med på Radio FCMR: Sådan bliver en københavner til en frederikshavner

  • 1 af 1
    Eivind Lassen er en yderst aktiv person, der stræber efter at være social på mange områder.
Af: Michael Frederiksen

Eivind Lassen er gæst i Mandagsmagasinet på Radio FCMR. Han er en indfødt københavner, men har kaldt Frederikshavn sit hjem i over 50 år. Han har dog bevaret sin sjællandske accent.

Som uddannet lærer fra Hellerup Seminarium mødte Eivind Lassen sin kommende kone på Bornholm, hvilket forbandt hans skæbne med Vendsyssel, da Gunhild stammer fra Frederikshavn.

I 1968 flyttede de sammen til Frederikshavn, og begge fik ansættelse på Munkebakkeskolen. Eivind Lassen spillede en aktiv rolle i det organisatoriske liv, og han blev både lærerrådsformand og fælleslærerrådsformand.

Fra 1979 til 1983 fungerede han også som aftenskoleleder for AOF i Frederikshavn.

I løbet af 80'erne opnåede han tillige en tillægseksamen som tale-hørepædagog.

Eivind Lassen deler også sin livshistorie om, hvordan sygdom i hans ægtefælles liv ændrede deres prioriteter og beslutninger. Han reflekterer også over livet som enkemand i dag.

Aktuelt er Eivind Lassen en yderst aktiv person, der stræber efter at være social på mange områder. Han er engageret i Odd Fellow-logen, deltager i Fodslaw, er medlem af forskellige sangkor, og er med i både kort- og madklubber. Derudover spiller han fodbold med "Young Boys" i FfI.

- Lyt med og oplev historien om, hvordan en københavner bliver til en frederikshavner, for det er netop, hvordan Eivind føler sig i dag, fortæller tilrettelægger Gitte Hansen.

Mandagsmagasinet 4. december kan høres kl. 18.00 på FCMR:
Frederikshavn 106,6 MHz
Østervrå 103,5 MHz
Sæby 97,4 MHz

Podcast www.fcmr.dk.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...