Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
16.10.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

Må årets plakatcirkus blive det sidste?

Byrådskandidat Søren Visti Jensen (SF) har skrevet dette indlæg: Så sidder de fleste af os kandidater igen med en stabel plakater med tilhørende strips, klar til ophængning så snart lovgivningen giver grønt lys.

 

For at modstå november måneds regn, blæst og slud er plakaterne solidt produceret af plast og vil snart være placeret i snart sagt enhver strategisk lygtepæl i kommunen. Jeg tror ikke, der er ret mange, der synes, de pynter, selv om det er jo en tradition – men behøver det at være sådan?

Ved valgmøderne overgår politikerne hinanden med at lovprise miljøet og klimaet, som vi jo skal passe på - i det mindste mens valgtrommerne buldrer, og så længe det økonomisk kan betale sig. Selv fra det yderste højre med deres vanlige foragt for alle "miljøtosserne" har man øvet sig på tidens grønne melodi.

Hvordan kan vi så bifalde et sådant unødvendigt frås med plastik, der efterfølgende ryger direkte i forbrænding? Måske fordi vi ikke tør andet, for sæt en kandidat eller et parti skulle være mindre synligt end alle de andre – og af denne årsag er vi i SF (indrømmet) også med på vognen.

Men kunne vi ikke i det kommende byråd blive enige om, at dette plakatcirkus bliver det sidste?

For år tilbage opsatte Park og Vej plakatsøjler på strategiske steder i de enkelte bysamfund, og partierne kunne aflevere deres papirplakater til kommunens folk, der så stod for opsætning og efterfølgende nedtagning.

Kunne denne praksis ikke indføres igen, når vi nu er enige om at være så miljøbevidste – lige fra det yderste venstre til det yderste højre?

 

BillederTilføj billede


FOTO: Søren Visti Jensen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close