Gå til hoved-indhold
22. marts 2023 - kl. 00.03

Målløs: Abildgård Kirke nægter at bisætte Alice

  • 1 af 2
    FOTO: Per Frank Paulsen, TV2 Nord
  • 2 af 2
    Alice Søjdis Jepsens ønskede at blive bisat fra Abildgård Kirke, men det vil sognepræst Kenny Gottlieb Christiansen ikke. Foto: Per Frank Paulsen, TV2 Nord
Af: Michael Frederiksen

Bruno Nielsen er målløs over, at Abildgård Kirke i Frederikshavn nægter at bisætte hans afdøde mor, Alice Søjdis Jepsen, som døde for en uge siden efter et langt og svært sygdomsforløb.

Kirken afviser ifølge Bruno Nielsen at bisætte hans mor, fordi hun ikke havde stor nok tilknytning til Abildgård Kirke. Det forstår Bruno Nielsen dog ingenting af.

Alice Søjdis Jepsen boede ganske vist de sidste 13 år af sit liv i Sæby, men inden da boede hun 40 år i Frederikshavn, hvor hun tilhørte Abildgård Sogn. Og ikke nok med det. Hun sang i Abildgård Kirkes voksenkor i 10-12 år.

Bruno Nielsens søster er desuden døbt og konfirmeret i Abildgård Kirke, og da hun døde på grund af muskelsvind i 2005, blev hun begravet fra Abildgård Kirke. Søsteren har i dag et gravsted på Frederikshavn Kirkegård. Hun var også korsanger i kirken og deltog aktivt i kirkens ungdomsarbejde.

- Selv juleaften var min mor og søster i flere år i kirken, fordi de sang i kor. Derfor forstår vi ikke, at sognepræsten nægter at bisætte vores mor med den begrundelse, at hun ingen tilknytning har til sognet, siger Bruno Nielsen.

Han har selv i 10 år haft ansvaret for Regionhospital Nordjyllands kapel i Hjørring.

- Jeg har aldrig oplevet, at folk får deres ønsker afvist på den måde. Vi havde folk, som blev begravet på Fyn og flere andre steder, husker Bruno Nielsen.

Han troede, det var en formsag, da han i torsdags kontaktede Abildgård Kirkes kordegn, men kordegnen henviste ham til sognepræst Kenny Gottlieb, som straks afviste at bisætte Alice Søjdis Jepsen.

Bruno Nielsen skrev torsdag en lang mail til menighedsrådsformand Kurt Hansen, hvori han gav udtryk for, at familien var ked af, at de ikke kunne få lov til at opfylde Alice Søjdis Jepsens ønske om at blive bisat fra Abildgård Kirke.

Kurt Hansen kondolerede, men overlod det til sognepræsten og kordegnen at besvare Bruno Nielsens henvendelse. Først mandag kom der et svar fra Abildgård Kirke. Det var dog et svar, som skuffede Bruno Nielsen. Det var upersonligt samt uden kondolence og underskrift.

- Her må jeg sige, at kæden hoppede af. Jeg oplevede det som en hån. Og jeg mangler stadig svar på, hvad er kriterierne for at blive bisat fra Abildgård Kirke? Derfor har jeg skrevet til sognepræsten igen, siger Bruno Nielsen.

Menighedsrådsformand Kurt Hansen ønsker ikke at kommentere sagen. Han henviser til sognepræst Kenny Gottlieb Christiansen, der dog først er klar til at udtale sig senere i dag.

Alice Søjdis Jepsen får ikke sit ønske opfyldt. Hun bisættes i stedet for på lørdag 25. marts fra Sæby Kirke.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...