Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.08.2020 | Af: Peter Marquard

Mæglere mærker tydeligt omsætningsrekorden

- Jeg er kommet forrygende fra start, siger ejendomsmægler Jes Carlsen.
Der har i første halvår af 2020 været gang i bolighandlerne i Frederikshavn Kommune, hvor boligmarkedet har trodset coronakrisen og sat omsætningsrekord.

 

Selv om der har hærget – og fortsat hærger – en global sundhedskrise verden over, hvilket ifølge eksperterne vil medføre en global økonomisk recession, har det danske boligmarked trodset de dystre forudsigelser. Eksperterne stod i kø med profetier om, at coronakrisen ville føre til opbremsning i handelsaktiviteten og faldende boligpriser til følge.

Virkeligheden er dog den helt modsatte, da en opgørelse som boligsiden.dk har lavet, viser, at der i første halvår af 2020 er blevet solgt boliger for over 100 milliarder kroner på landsplan. Alene i juni er der solgt mere end 10.000 boliger, hvilket er det højeste antal salg i en enkelt måned i de seneste 10 år.

Specielt sommerhussalget har trukket godt op i statistikken, og i Frederikshavn kommune er der i første halvår solgt boliger for 56,5 procent mere end den tilsvarende periode sidste år. Det samlede beløb er hele 834.688.150 kroner sammenlignet med kr. 533.380.000 i den tilsvarende periode i 2019.

Kanal Frederikshavn har talt med en række lokale mæglere for at høre, hvordan boligmarkedet ser ud fra deres side af skrivebordet.

- I Frederikshavn Kommune har vi nogle af Danmarks mest attraktive priser på bolig. Renten er historisk lav, og førstegangskøberne har en god og sund økonomi. Desuden er der en del fra det ældre segment, der investerer i bolig og sommerhuse for at undgå at betale negativ rente af deres indestående i bankerne. Dette har givet en god aktivitet og resulteret i, at vi akut mangler boliger til salg, siger Lars Vejen fra EDC.

Det er nogenlunde den samme melding, der lyder fra Ejendomsmæglerfirmaet Calundan.

- Sommerhusmarkedet har trukket godt op, og vi har generelt oplevet stor aktivitet, hvor vi også har solgt emner med en længere liggetid, siger Brian Jensen fra Calundan, der også mangler emner til salg.

Også hos Nybolig har man mærket den øgede interesse – især for sommerhusene.

- Jeg har aldrig været så meget i Bratten som i dette forår. Da nedlukningen af Danmark blev annonceret, var her lidt stille i kort tid, men så begyndte telefonerne at ringe igen. Boligmarkedet i Frederikshavn er stabilt og laver ikke de store udsving i forbindelse med sådan en melding. Vi mangler også emner til salg, men det har heldigvis givet øget interesse for de emner, der har haft lidt længere liggetid, så vi er supertilfredse med første halvår, siger Daniel Aaby.

Fra den forholdsvis nystartede mægler Jes Carlsen lyder der også positive toner.

- Jeg er kommet forrygende fra start og har solgt en bred vifte af landejendomme, villaer og sommerhuse. Det gælder også ejendomme, der har været til salg i flere år. Jeg oplever meget kort liggetid med en meget lille afslagsprocent, siger Jes Carlsen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close