Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
06.10.2020 | Af: Michael Frederiksen

Mærsk har købt KGH og udvider afdeling i Fr.havn

Office Manager Winnie Jørgensen (nr. tre fra højre) forudser, at KGH får brug for endnu flere medarbejdere i Frederikshavn.
Mærsks overtagelse af KGH - toldspecialister, når det gælder varer ind og ud af EU - betyder, at afdelingen i Frederikshavn straks udvides fra 12 til 16 medarbejdere. Der skal desuden anstættes én ekstra i Hirtshals, som dermed vokser fra fem til seks medarbejdere.

 

- Vi er i gang med at finde de nye medarbejdere, og udsigten til, at vi får brug for endnu flere folk, er kæmpe store, vurderer Office Manager Winnie Jørgensen, KGH Customs Services i Frederikshavn og Hirtshals.

Især Brexit-udviklingen følges med spænding fra kontoret i det gamle speditørhus på Frederikshavn Havn, tæt på indcheckningen til Stena Lines og DFDS' færger. En hård Brexit vil betyde godt to millioner flere tolddokumenter allerede fra 1. januar 2021, idet England i så fald betragtes som et "Kina-land".

Mærsk benyttede inden købet af KGH eksterne partnere til tolddelen.

- Med KGH vil vi ikke bare styrke vores evner inden for toldservices og relateret rådgivning, men også nå flere af vores kunder i Europa, sagde Vincent Clerc, chef for Mærsks logistikforretning, da købet blev offentliggjort.

Alene én af Mærsks skandinaviske kunder kræver tre nye medarbejdere på kontoret i Frederikshavn. Det er mest import-dokumenter for Mærsk, som KGH skal arbejde med.

De nye medarbejdere, som KGH skal bruge, er typisk toldklarerere eller kontorassistenter. KGH har modtaget over 80 ansøgninger til de fem stillinger i Frederikshavn og Hirtshals.

Tidligere har Mærsk inden for transport haft sin primære forretning med at drive havne og sejle containere rundt på verdenshavene. Nu har Mærsk dog en strategi om at kunne flytte varer hele vejen ud til kunderne, så det også gælder logistik og transport på landevejen. I februar købte Mærsk også den amerikanske logistikvirksomhed Performance Team.

Inden overtagelsen havde KGH godt 800 medarbejdere i hele koncernen. Nu er de en del af Mærsk-koncernen, og det indebærer, at Winnie Jørgensen og co. har fået næsten 80.000 nye kolleger.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close