Gå til hoved-indhold
24 januar. 2022

Magtkampen er slut - det er uroen i DF nok ikke

  • 1 af 2
    FOTO: Marcus Linkhorst
  • 2 af 2
    Morten Messerschmidt under interview med Kanal Frederikshavn i april 2021.
Af: Marcus Linkhorst

Den 18-årige handelsskoleelev Marcus Linkhorst fra Elling drømmer om at arbejde med politik i den danske medieverden. Han blogger på Kanal Frederikshavn om politik.

“Jeg har derfor svært ved at forestille mig, at Morten Messerschmidt ikke er formand for Dansk Folkeparti efter 23. januar 2022.” Sådan skrev jeg, da jeg nytårsaften 2021 skrev om 2022 i dansk politik.

Morten Messerschmidt blev formand for Dansk Folkeparti. Det stod klart efter søndagens ekstraordinære landsmøde i Dansk Folkeparti.

Men det var ikke uden kamp, for også Merete Dea Larsen og Martin Henriksen stillede op som formand, og særligt sidstnævnte har Morten Messerschmidt et - mildt sagt - dårligt forhold til. Martin Henriksen har flere gange langet ud efter Morten Messerschmidt under valgkampen og gjorde det også under sin tale i går.

Det er naturligvis altid giftigt for partier, når man kommer ud i den slags magtkampe, og det er den også hos Dansk Folkeparti, der også er i den situation, at Morten Messerschmidt ikke har et flertal bag sig i folketingsgruppen.

Der var der hele fire personer fra folketingsgruppen, der - offentligt - støttede Martin Henriksen og to personer fra folketingsgruppen, der støttede Merete Dea Larsen. Der er dermed lige så mange i folketingsgruppen, der er imod ham, som der er for ham.

Det får mig til at tro på, at der endnu ikke er ro over Dansk Folkeparti.

Den første dag med Morten Messerschmidt ved roret har ganske vist givet over 1000 nye medlemmer af partiet, men der er stadig et par svar, jeg mangler, og som jeg i de kommende dage og uger vil holde øje med.

Hvad bliver Pia Kjærsgaards rolle i partiet? Ser vi nogle folketingsmedlemmer forlade partiet? Flere, der ikke ønskede Messerschmidt som formand, har snakket om det.

I morgen, når Dansk Folkeparti holder første gruppemøde efter valget, bliver derfor spændende og interessant at holde øje med.

Og med fare for, at jeg om nogle måneder ser dum ud, så er jeg sikker på, at vi endnu ikke har set et Dansk Folkeparti med ro på.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...