Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
29.11.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Mand meldt savnet til søs - to helikoptere i luften

En filippinsk mand er tirsdag meldt savnet til søs i farvandet omkring Skagen. Det fortæller Forsvarets Operationscenter til TV2 Nord.

 

Manden er senest set mandag klokken 17:30 på tankskibet, hvor han arbejder.

- Han skulle møde på arbejde klokken 8, men han dukkede aldrig op, og efterfølgende kunne personalet på tankskibet ikke finde ham. Derfor blev der kaldt en mayday (internationalt radiotelefonisk nødsignal) over radioen i formiddags, og derefter har vi sendt to redningshelikoptere i luften samt to skibe, siger Claus Elberth, major og vagthavende officer hos Forsvarets Operationscenter, til TV2 Nord.

Vagtchefen fortæller, at det formodes, at manden er faldet over bord. Tankskibet, der hedder Eagle Brasilia og er fra Singapore, skulle sejle fra Libyen til Kalundborg.

Lige nu er turen dog sat på standby, mens eftersøgningen finder sted. Forsvarets Operationscenter fik sendt både fra henholdsvis Aalborg og Skødstrup mod området nær Skagen.

- Ud fra strøm og vindforhold forsøger de at lede de steder, hvor manden kunne være faldet over bord, og i den forbindelse prøver de også at regne tilbage i tiden, siger Claus Elberth, inden han gør det klart, at det vurderes, at manden er i overhængende livsfare.

TV2 Nord har også talt med den vagthavende for Skagen Redningsstation. Han fortæller, at de har sendt en båd med fire mand ud for at lede efter manden, som givetvis er faldet over bord.

Det er uvist, hvilket tøj manden havde på, da han forsvandt.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Michael Pennerup

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close