Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
22.11.2021 | Af: Andreas O. Hansen

Mandfolkeindsats sikrer høge-sejr over Herning

Mandag aften tog Frederikshavn White Hawks en flot 3-1 sejr over Herning Bluefox på hjemmebane. Sejren kom i hus på to scoringer fra Lucas Andersen i opgørets første otte minutter, inden de kampen ud forsvarede føringen med en stærk holdindsats, inden Jesper Jensen kunne lukke og slukke i tomt mål til sidst.

 

Nordjyske Bank havde inviteret til gratis ishockey i Frederikshavn, og det havde 1734 tilskuere benyttet sig af - det var så mange, at kampen måtte udsættes 10 minutter, da folk stod i kø udenfor og for at fremvise Coronapas. Da alle var på plads, kunne de se et høgemandskab skøjte på isen uden Tadeas Galansky, Mads Larsen, Aleksandr Bumagin og Oliver Anker.

Første sus gik igennem hallen efter bare minut, da pucken trillede igennem Hernings målfelt og ramte stolpen - gæsterne var dog først på den og fik den skovlet væk igen.

Efterfølgende var Herning selv farlige med et par afslutninger på Mathias Seldrup, inden de i det fjerde minut måtte se liga-topscorer, Mathias Bau, skøjte skadet i omklædningsrummet efter en sandwich mellem to WH-spillere - Bau var dog tilbage igen senere i perioden.

Da spillet blev sat i gang igen, var det med en høge-scoring direkte efter en faceoff. Mark McNeill vandt faceoffen bag ud til Lucas Andersen, som trykkede af første gang, og sendte pucken fladt mellem benene på Emil Kruse til 1-0.

White Hawks forsatte med at dominere og bragte sig fortjent foran 2-0 efter otte minutter - igen ved Lucas Andersen, der skøjtede fri imod Hernings mål. Hårdt presset bagfra fik han lagt pucken op i net-taget, assisteret af Eemeli Räsänen og Aleksi Halme.

Herning tog time-out, og fik sat et par angrib op, men hjulpet på vej af et powerplay fik høgene igen muligheden i gæsterenes zone.

Overtallet fik White Hawks dog ikke fuldt udbytte af, og i stedet reducerede Herning til 1-2 med seks minutter igen. Rasmus Nielsen skød fra blålinje og pucken strøg mellem benene på Mathias Seldrup.

Det forblev stillingen efter 20 minutter, som Herning sluttede bedst, og på en skudstatistik de endte med at vinde 11-8.

Anden periode begyndte med et undertal til White Hawks. Niklas Pavel måtte tage plads i udvisningsboksen for Hooking, efter selv at have fumlet med pucken i et tilbageløb, og foræret gæsterne en farlig 2-imod-1 chance.

Midtjyderne var farlige men Mathias Seldrup og høge-boksen holdt stand, og med en klar advarsel om, at de ikke skulle give gæsterne mange af sådanne muligheder.

Efter syv minutter var Simon Schleicher tæt på at bringe balance i regnskabet, da en fejlpasning i egen zone, efterlod den unge Herning-dreng alene foran Mathias Seldrup - heldigvis gik afslutningen langt over mål.

Med fem minutter igen fik White Hawks chancen i overtal - en højstok blev lavet lige foran hoveddommer Jeppe Hyldgaard Olesen, som rystede på hovedet og lod spillet forsætte. Blandt andet med en gigantisk chance til Herning, hvor pucken lå på målstregen. Da der blev fløjtet af, fik linjedommeren gjort opmærksom på forseelsen, som korrekt gav udvisning til Herning.

Powerplayet fik WH desværre intet ud af, og lidt som det altid går, fik gæsterne faktisk den største chance på en kontra, men Mathias Seldrup redede holdkammeraterne. Perioden endte derfor målløs med 21-12 i skudstatistik til gæsterne, og 2-1 på måltavlen til hjemmeholdet.

Lucas Andersen var tæt på at lave hattrick. fire minutter inde i tredje periode, da han med en fiks afdribling af Herning-backen kom frem til en god skud-mulighed - pucken ramte dog hjelmen på Emil Kruse.

Generelt blev sidste periode spillet meget disciplineret af to mandskaber, der ikke tog de store chancer. Som tiden gik var det Herning som pressede mere og mere på for en udligning.

Efter ni minutter var Radim Piroutek og Kirils Galoha tæt på at sikre WH en to-måls føring, da de slog kontra efter Piroutek viste ofrevilje, i egen zone, og kastede sig ned i en afslutning.

Med knap fire minutter tilbage, var det igen Kirils Galoha der var med i et farligt opspil, hvor letten endte med at stå helt fri foran Emil Kruse, som desværre lukkede af på den store chance.

Godt hjulpet på vej af publikum fightede White Hawks bragt for at holde Herning fra en reducering - det var faktisk ganske få muligheder gæsterne fik på enormt flot defensiv arbejde af hjemmeholdet.

Og da Herning satsede med målanden ude til sidst, lukkede og slukkede Jesper Jensen i tomt mål til et forløsende jubelbrøl fra kaptajnen selv og de 1734 tilskuere på lægterne - stærk holdindsats af høgene.

Fredag aften skal spillerne i aktion igen, når de gæster Rødovre Migthy Bull - kampstart kl. 19.30.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Andreas O. Hansen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close